Roben un súper de la Garrotxa i els enxampen a Girona en una infracció de trànsit

Portaven diners en efectiu, loteria i el maleter del vehicle carregat amb licors i productes d'higiene personal

El robatori al supermercat va tenir lloc la matinada del 23 de setembre. Els lladres, en total quatre, van entrar a l'establiment de Sant Feliu de Pallerols forçant una finestra. De dins, se'n van endur el canvi de la caixa enregistradora, un talonari amb 23 participacions de loteria d'una penya de futbol local, licors, piles, bombetes i una gran quantitat de productes d'higiene personal (xampús, laques, desodorants, colònies i tubs de pasta de dents).

Els lladres, entre els quals hi havia un menor, van posar els diners i la loteria en una ronyonera i la resta del botí el van carregar al maleter del cotxe. Després, els joves van emprendre la fugida. Però al cap d'una estona, i quan ja havien fet més de 40 quilòmetres, una maniobra prohibida amb el cotxe va permetre enxampar-los.

Cap a les quatre de la matinada, el grup circulava per Girona. I al bell mig del carrer Emili Grahit, el conductor del cotxe va fer un canvi de sentit. Una patrulla dels Mossos d'Esquadra que feia tasques de seguretat ciutadana els va veure, va interceptar el cotxe i el va fer aturar.

Al vehicle hi viatjaven, a més del menor d'edat, tres joves d'entre 18 i 22 anys. Els nois tenen nacionalitat peruana i espanyola, i tots viuen a Olot. Quan els lladres van veure la policia, es van començar a posar molt nerviosos, i això va fer sospitar els mossos.

El registre del cotxe va acabar de confirmar les sospites de la policia. A més de les monedes i el botí que hi havia al maleter, a dins la ronyonera els agents hi van trobar uns guants amb bitllets al seu interior. A més, al cotxe també hi havia un casc, una cisalla, una pota de cabra i una caixa d'eines.

Després de diverses indagacions -les participacions de loteria van ser providencials- els Mossos d'Esquadra van lligar caps. Tot allò que els nois portaven al cotxe havia sortit del supermercat de Sant Feliu de Pallerols. Per això, els agents van detenir els quatre lladres per un delicte de robatori amb força a l'interior d'un establiment comercial.

L'endemà, els tres majors d'edat van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat amb càrrecs. Pel què fa al menor, els mossos el van posar en llibertat sota la custòdia del seu tutor legal. Haurà de comparèixer ara davant la fiscalia de menors quan se'l citi.