Bruguera (PSC) fa una crida als votants no independentistes

Acusa als nacionalistes de "posar el país en risc greu de fractura"

El PSC ha fet una valoració de la campanya electoral, que entra ja en temps de descompte. El cap de llista, Rafel Bruguera, ha assegurat que durant els darrers dies ha quedat demostrat que el PP i Ciutadans (C's) representen "la dreta espanyola clàssica", que s'ha dedicat a "atacar" Catalunya i són "els grans culpables del creixement de l'independentisme a casa nostra". "Són la dreta espanyolista immobilista que creu que no cal fer res més que fer complir la llei", ha ressaltat Bruguera.

Fent un símil, Bruguera ha afirmat que a l'altre costat de la pista de tennis s'hi situa Junts pel Sí o, el que és el mateix, Convergència i ERC. "CDC ha amagat el candidat al número 4 de la llista per no rendir comptes de la gestió nefasta dels últims anys i per amagar la corrupció institucionalitzada del seu partit", ha afirmat. I ha afegit que en aquesta campanya "ERC ha claudicat definitivament de ser un partit d'esquerres". "Han perdut la 'E' d'ERC", ha afirmat.

Davant aquest panorama completament polaritzat, Bruguera situa el PSC com l'opció que representa "els gironins que no se senten independentistes" però que sí que creuen que hi ha d'haver un nou encaix i Catalunya ha de tenir més competències i finançament. "Volem el canvi a la Generalitat i a Madrid per fer una nova Constitució en clau federal i un nou Estatut", ha afirmat.

"No volem canviar ni passaport ni nacionalitat, volem canviar els governs", ha exposat el cap de llista. Rafel Bruguera acusa els "dos bàndols" de "tensar la corda" i jugar amb la convivència i la cohesió perseguint interessos electorals. "Han post el país en un risc greu de fractura i això és irresponsable", opina Bruguera.