Un pres fereix diversos funcionaris a la presó del Puig de les Basses

El sindicat de funcionaris assegura que no es tracta d'un fet aïllat

Diversos funcionaris de la presó Puig de les Basses de Figueres (Alt Empordà) han resultat ferits després de l'agressió d'un pres que, segons ha assegurat la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), va cremar la seva cel·la, va arrencar la finestra i la va utilitzar per amenaçar-los i agredir-los.

La conselleria de Justícia ha assegurat que tres funcionaris han quedat ferits arran de la “conducta violenta d'un pres” i han estat atesos per la mútua de la presó: dos amb lesions de diversa consideració i un tercer en patir una caiguda després de l'incident.

Segons ha explicat el CSIF en un comunicat, els fets van passar el 18 de setembre, quan els agents van rebre cops i diverses mossegades que van requerir la intervenció dels serveis mèdics i l'activació del Protocol de Transmissió de Malalties Infeccioses.

El sindicat ha assegurat que no es tracta d'un fet aïllat, ja que afirma aquests incidents són “massa habituals, fent la situació cada vegada més insostenible” i posant en risc els funcionaris destinats a aquest centre.

Per aquesta raó, han exigit el cessament del director de la presó i substituir-lo per “personal ben qualificat”.


publicitat