Bruguera (PSC) assegura que Catalunya i Espanya estan 'lligades fraternalment'

El cap de llista del PSC per Girona referma l'aposta pel pacte federal

El cap de llista del PSC per Girona, Rafel Bruguera, ha assegurat aquest dimarts que aquelles candidatures que proposen "el trencament de Catalunya amb l'Estat" plantegen, de fet, "el trencament amb els pobles d'Espanya i els vincles emocionals, culturals i ciutadans que els composen". Per a Bruguera, "la relació entre Catalunya i els pobles d'Espanya va molt més enllà del brogit de la política a l'entorn del procés i del brogit nacionalista, molt més enllà de Madrid i de Barcelona".

"És un vincle que uneix persones a través de la cultura, a través de l'amistat i de la relació civilitzada", hi ha afegit el número 1 dels socialistes. "Nosaltres tenim més relació, per exemple, amb Alcalá la Real, el municipi on va néixer Pep Ventura, inventor de la sardana moderna, que no pas amb Marsella", ha precisat el cap de llista.

Bruguera també ha recordat que "el trencament entre Espanya i Catalunya no serà, en cap cas, una solució dialogada si es planteja des d'un punt de vista unilateral". En aquest sentit, el candidat Bruguera s'ha remès a la idea expressada pel primer secretari Miquel Iceta, advertint que Europa no secundarà una solució que no arribi a través d'un pacte.

Sobre la concòrdia sense prescindir de les dificultats

Davant aquelles propostes que fomenten la independència, Rafel Bruguera hi ha contraposat l'ideari del PSC. "La proposta federal dels socialistes és una solució fonamentada sobre la concòrdia que, sense prescindir de les dificultats que poden sorgir, posarà les bases per a un futur de respecte i entesa", ha reflexionat el cap de llista.

"La solució del pacte federal, de la reforma de la constitució, és menys traumàtica i definitivament és més beneficiosa per a Catalunya", ha assegura Bruguera. I ha conclòs: "És una reforma que ha de contemplar, necessàriament, el respecte de la diferència de Catalunya, el reconeixement com a nació i el blindatge de competències per elevar la quota d'autogovern al límit que es mereix aquest país".

Bruguera ha participat aquest vespre en un acte electoral a Blanes. El míting s'ha celebrat a la sala Bolaño de la biblioteca comarcal, i el cap de llista per Girona ha rebut el suport del diputat al Congrés Eduardo Madina.