Autònoms de la Selva participen en un taller per controlar les seves finances

Se'ls proporcionen les eines i pautes par tal de conèixer l'estat del seu negoci

Una desena d’emprenedors i treballadors autònoms han participat aquest dimarts al matí al taller de formació Eines de comptabilitat per al petit empresari, que s’ha fet a El Centre-Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners.

El taller pretenia donar les pautes i eines necessàries per tal que les persones emprenedores i els treballadors autònoms poguessin conèixer l’estat real del seu negoci sense necessitat de ser uns experts financers. Així, el programa formatiu ha inclòs dos blocs: d’una banda, la interpretació de les dades econòmiques i comptables del negoci, que ha explicat el compte de pèrdues i guanys en un petit negoci, el balanç de situació en un petit negoci i eines per controlar la situació financera de l’empresa; i de l’altra, el control i seguiment de la gestió comptable i fiscal, i s’han donat a conèixer els documents fiscals que cal controlar i quines tasques podem delegar al gestor i quines no.

La formació ha anat a càrrec de Jordi Juanola, gerent d’El Teu Comptable i expert en comptabilitat financera. La sessió s’ha iniciat a dos quarts de deu del matí i ha finalitzat dues hores més tard. La setmana vinent es farà un nou taller que abordarà l’àmbit del màrqueting: Com analitzar el mercat amb pocs recursos. Paral•lelament, ja hi ha la programació elaborada de tot el darrer trimestre dirigida a emprenedors i treballadors autònoms i que tracta àmbits tan diversos com les competències, la gestió comptable, el màrqueting i la vessant més comercial, entre altres.

Aquests tallers s’emmarquen dins el programa Catalunya Emprèn que gestiona el Consell Comarcal amb col•laboració amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners.