Atraquen una entitat bancària de Bàscara a punta de pistola

Els assaltants han fugit sense fer ferits

Uns lladres han atracat una sucursal de 'la Caixa' a Bàscara (Alt Empordà) amb armes de foc.

Els fets han passat aquest dimarts a dos quarts de dotze del matí quan l'oficina estava oberta.

Els assaltants han escapat sense que hi hagi hagut ferits.

Es desconeix si han aconseguit endur-se diners de l'entitat. Els Mossos d'Esquadra han iniciat un operatiu per enxampar els lladres i s'ha obert una investigació.

Els assaltant han actuat a ple dia i mentre la sucursal estava oberta i amb alguns clients a l'interior. De fet, alguns veïns han relatat que havien vist els tres homes abans pel poble. Segons l'alcalde, Narcís Saurina, aquest mateix matí haurien anat al supermercat a comprar per tal de fer temps i poder entrar al banc en el moment que consideraven més adequat. 

Els fets han passat a dos quarts de dotze del matí. Els tres homes han entrat a cara descoberta i esgrimint almenys una pistola. Segons alguns testimonis, els atracadors tenien un fort accent francès i un d'ells portava un gorro de flors. Un dels delinqüents ha encanonat la directora de l'entitat exigint-li que obrís la caixa forta i els donés els diners. 

Com que la sucursal disposa d'un sistema d'obertura retardada, els lladres han marxat sense el botí desitjat i només han pogut arreplegar els diners que els treballadors tenien sobre els mostradors. També s'han endut la bossa de mà d'una clienta que en aquell moment era a dins del banc. A la sucursal treballen quatre treballadors però cap ha pres mal. Tampoc ha resultat ferit cap client. Segons l'alcalde, en el moment de l'assalt hi havia dos o tres clients a l'interior de la sucursal. 


 
Calcinen el vehicle a Vilademuls

Els tres homes han fugit de la sucursal en un cotxe blanc per la N-II en direcció sud (la sucursal està a peu de carretera). Poca estona després del succés, els lladres han abandonat el vehicle en un camí de terra al terme municipal de Vilademuls i li han calat fot. Dues dotacions dels Bombers de la Generalitat han hagut d'intervenir per apagar el vehicle. 

Després de l'atracament, els mossos han precintat l'oficina i han obert una investigació. Agents de la policia científica han recollit proves a dins la sucursal i també s'ha pres declaració als treballadors i els testimonis que han presenciat l'atracament. 

Els Mossos d'Esquadra han muntat un operatiu arreu de les comarques gironines per intentar atrapar els lladres. Segons l'alcalde, també s'han alertat les autoritats franceses pel temor que els lladres puguin creuar la frontera cap a França. Saurina ha recordat que aquesta no és la primera vegada que aquesta sucursal pateix un atracament. De moment, no hi ha detinguts.