Bassa (JxSí): 'Votar no el 27-S vol dir validar com a bones les polítiques del PP'

La número 6 per Girona reclama no sucumbir a la "campanya de la por"

La número 6 de Junts pel Sí (JxSí) a les comarques gironines, Dolors Bassa, ha assegurat que votar no "vol dir validar com a bones les polítiques del PP" que han "asfixiat" Catalunya.

La candidata ha desmentit que JxSí sigui una candidatura sense programa ni full de ruta i ha ressaltat que és una llista amb contingut social. "No volem que d'aquí a 20 anys pensem què hauria passat si haguéssim votat sí, perquè votar no vol dir quedar-nos igual o pitjor", ha afirmat.

Les candidates Dolors Bassa i Elena Ribera han fet un acte aquest dissabte a Vilablareix (Gironès) centrat en esvair dubtes de dones. "Independència és nom de dona, no hem de fer cas a la campanya de la por", han destacat les candidates.

"A la vida sempre te'n penedeixes del que no fas, no del que fas", ha afirmat Dolors Bassa que ha desplegat davant un grup de dones a Vilablareix els arguments a favor de la independència de Catalunya. Segons Bassa, no només hi ha motius pel sí sinó que també n'hi ha contra el no. "Votar no vol dir quedar-nos igual o pitjor, votar no vol dir validar com a bones les polítiques del PP", ha explicat la candidata que detalla que aquestes polítiques són les de les retallades i l'asfíxia a Catalunya.

Bassa, que prové del sindicalisme, també ha criticat que ara les entitats financeres irrompin enmig de la campanya electoral per alertant que la independència de Catalunya es pot traduir en "escassetat de crèdit". "Que ara amenacin la petita i mitjana empresa amb no tenir crèdit és ridícul perquè un dels problemes durant la crisi ha estat, precisament, aquest, que han tingut accés a crèdit", ha criticat la candidata.

Per a Bassa, aquestes afirmacions són "manipulacions" per generar por. "Qui ho manipula és qui té el poder tan agafat que té por de perdre'l davant d'una revolució pacífica i democràtica com la nostra", ha exposat. Bassa, acompanyada de la candidata Elena Ribera, ha fet una trobada adreçada a dones i centrada en esvair possible dubtes i por.

Ribera ha exposat que, segons les enquestes, hi ha un col·lectiu "més indecís", que és el de les dones. "Per això té sentit fer aquestes trobades, per combatre la por amb informació", ha explicat. Les candidates han posat xifres sobre la taula per desmentir algunes de les afirmacions difoses per actors unionistes. "Vinc del món econòmic i he fet els càlculs reals en relació a les pensions i puc dur, amb tota la seguretat, que no és cert que estiguin en risc", ha explicat Dolors Bassa.

"Amb els números reals que hi ha ara, tenint en compte les persones que treballem i els salaris que cobrem i ho posem en relació amb el nombre de jubilats, puc demostrar que a Espanya calen quatre treballadors per pagar dues pensions, a Catalunya tres treballadors cobreixen dos pensionistes", ha concretat la candidata que afirma que això demostra que és fals que una Catalunya independent no pugui continuar pagant pensions.

Elena Ribera ha instat a combatre "el virus de la por" amb sentit comú, analitzant la situació "d'asfíxia" que viu actualment Catalunya. I ha llançat un missatge d'alerta, sobretot, per prevenir-se contra els partits catalans com Unió que "per interessos ja ha tirat la tovallola".