Millo (PP) promet 'rellançar' la construcció del nou Trueta

El popular critica els independentistes "per mentir i manipular"

El cap de llista del PP, Enric Millo, que aquesta tarda ha fet campanya a Girona, ha presentat els eixos programàtics del partit en matèria de salut per a la demarcació. De fet, Millo ho ha centrat sobretot en una proposta, la del nou hospital Josep Trueta, que per a ell és paradigmàtica de la política que han aplicat els dos executius de CiU d'ençà del 2010.

"El Govern ha donat l'esquena a la gran infraestructura de salut de la província; el compromís adquirit el 2005 de fer un nou hospital ha estat reiteradament incomplert pels governs de CiU amb el suport d'ERC", ha dit Millo. I hi ha afegit: "Les últimes paraules conegudes del conseller Boi Ruiz és que no es farà cap edifici nou sinó que es posaran pedaços, que de cap manera donen resposta a les necessitats dels ciutadans".

Millo ha continuat enumerant els greuges que, per al PPC, ha viscut la sanitat gironina en els darrers anys. "I tot això, per no parlar dels CAP que no obren de nit o dels quiròfans que s'han tancat al mes d'agost", ha dit el cap de llista.

El número 1 dels populars ha dit que el seu partit situa el nou Trueta com a projecte prioritari a la demarcació. I per això, ha volgut deixar clar que si al proper 27-S "els ciutadans aposten per un nou Govern que abandoni la separació i aposti per les persones", els populars "rellançarem de manera clara i decidida el nou hospital Trueta de Girona".

"En anglès, francès, italià i alemany"

Enric Millo també s'ha referit a les darreres declaracions del portaveu de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, dient que si part d'un estat membre s'independitza, automàticament quedaria fora de la Unió. "Tots els líders polítics han dit el mateix en anglès, francès, italià i alemany; Catalunya quedaria fora", ha subratllat Millo. I hi ha afegit: "Però no perquè ens facin fora, com diu Junqueras, sinó perquè els tractats així ho recullen".

Millo assegura que la independència comportaria "efectes devastadors per a l'economia catalana", que es traduirien en "més crisi, més atur i pèrdua de competitivitat de les empreses". Per això, el cap de llista del PPC ha acusat els qui defensen l'estat propi de basar el seu discurs en "mentides i manipulació" i ha definit el procés independentista com "un gegant amb peus de fang que no s'aguanta per enlloc".

"Si Catalunya s'independitza hauria de demanar la integració dins la Unió Europea, i podrien passar fins a deu anys abans això no fos possible", ha dit Enric Millo. I ha conclòs: "I mentrestant, què fem? De fet, la mateixa Generalitat ja diu que podríem tenir un corralito, cosa que comportaria que ningú pogués treure diners del seu propi banc".