La CUP diu que l'aliança entre el Trueta i el Santa Caterina és una 'privatització encoberta'

Salellas defensa un model de sanitat pública únic i accessible a tothom

El candidat de la CUP per Girona s'ha posicionat avui contra el projecte CIMS, que ha unificat la gestió dels hospitals Trueta de Girona i el Santa Caterina de Salt, així com l'atenció primària. El cap de llista ha argumentat que "sota l'aparença de l'optimització de recursos i la millora del servei, aquest projecte amaga un procés de privatització"". Salellas ha assegurat que actualment ja s'estan delegant serveis del Trueta al Santa Caterina, per després acabar-los externalitzant. "Ja ha passat amb el servei d'al·lèrgies", ha argumentat.

En relació als drets laborals del personal sanitari, el cap de llista ha explicat que la CUP aposta perquè hi hagi "un sol model de treballador públic", i ha denunciat que projectes com el CIMS també impliquen "la precarització" del personal sanitari gironí. Salellas, finalment, també s'ha referit als drets sexuals i reproductius, i ha criticat que l'actual sanitat pública discrimini per l'opció sexual dels ciutadans i ciutadanes, i ha advocat per un model "realment universal i no discriminatori".

En la roda de premsa que han fet aquest divendres també hi ha participat la metgessa Imma Sau, número 6 de la candidatura, que ha compartit diversos punts del manifest que recentment han signat els diferents col·legis professionals catalans vinculats a la sanitat, en el qual defensen un model públic i denuncien la "insostenibilitat" de l'actual sistema sanitari català per culpa de la manca de recursos que han provocat les retallades.