C's atemoreix els pagesos assegurant que amb la independència perdrien un 50% de beneficis

Castel alerta que quedar fora de la UE "seria catastròfic" per al sector primari

"Els pagesos gironins no volen perdre les ajudes de la Política Agrària Comuna (PAC)", ha assegurat el cap de llista de C's a les comarques gironines, Jean Castel. El candidat detalla que s'han anat reunint amb pagesos que calculen que sortir de la Unió Europeu suposaria perdre un 50% des beneficis i fins a un 15% de la seva facturació. "Això provocaria que el sector fos insostenible, seria la caiguda de l'agricultura i la ramaderia", ha exposat.

Castel assegura que les ajudes que arriben d'Europa són "fonamentals" per a la supervivència del sector primari de la demarcació. "És un sector que no podem perdre, sinó que l'hem d'impulsar", ha reclamat el cap de llista. Jean Castel exposa que la pagesia és un sector que actualment "sobreviu gràcies a ajudes europees" i que "no es pot permetre sortir d'Europa i passar a la cua de la llista d'espera per tornar-hi a entrar".

El candidat reclama una reforma estructural que impulsi el sector primari. "No podem entendre que la Generalitat els exigeixi inversions en projectes que no tenen una viabilitat assegurada", ha criticat Castel que aposta per fer un gir en les polítiques del Departament d'Agricultura per evitar que la pagesia "suporti inversions que no sap si tindran viabilitat".

Per a Castel, la caiguda del sector primari seria un impacte sobre l'economia del conjunt de Catalunya perquè desapareixerien totes aquelles empreses que es dediquen a la transformació del producte i, a més, encariria la cistella de la compra. "Més atur i preus més cars, anar a comprar un cogombre no seria igual d'econòmic que ara, segur", ha afirmat.

"L'endemà de declarar la independència, el sector primari deixaria de rebre ajudes i no podria sobreviure ni mantenir-se", ha vaticinat Castel. C's ha fet campanya aquest divendres al matí al mercat de Salt (Gironès).