Enxampen cinc lladres que havien robat la caixa forta d'una casa de Girona

Els agents van detenir-los en un àrea de servei de l'AP-7

Al voltant de la una de la matinada del passat 15 de setembre, una patrulla de trànsit que feia controls a l'AP-7 va accedir a l'àrea de servei del Gironès per inspeccionar els aparcaments i fer tasques preventives per evitar robatoris. En arribar-hi, els policies van veure un cotxe mal aparcat al carril d'accés a la benzinera d'aquesta àrea de servei que es troba dins del municipi de Riudellots de la Selva.

Els agents van aproximar-se al vehicle per identificar el conductor i van detectar com tots els ocupants del turisme - tres homes i dues dones- es posaven neguitosos. A més, el copilot del cotxe es va afanyar a tapar amb una jaqueta un objecte que portava entre les cames. A més, els policies van notar una forta olor de marihuana provinent de l'interior del cotxe i, per això, van decidir escorcollar el vehicle i els seus ocupants.

Dins del cotxe els agents van localitzar una caixa forta esbotzada, tres rellotges, una capsa que contenia una llibreta bancària i diverses joies. També van trobar unes manilles amb claus, una navalla, dos tornavisos, unes tenalles, unes alicates i altres eines que podrien utilitzar-se en un robatori. A més, també van trobar quatre bosses amb marihuana. Per això, els agents van denunciar administrativament els cinc ocupants del cotxe per tinença de substàncies estupefaents a la via pública.

Posteriorment, els policies van indagar sobre l'origen de la caixa forta i van poder verificar que el titular de la llibreta bancària que havien localitzat dins del cotxe havia patit un robatori a casa seva aquella mateixa nit. Segons va explicar la víctima, els lladres haurien entrat al seu immoble - situat al barri de Sant Narcís de Girona- per la porta de la cuina aprofitant que ell estava fora de casa en aquell moment. Un cop a dins, van emportar-se la caixa forta on hi havia rellotges, joies i documentació bancària.

Davant d'aquestes evidències, els policies van detenir tots els ocupants del turisme per un delicte de robatori amb força a l'interior d'un domicili. Els cinc detinguts, dos d'ells amb antecedents policials, van passar el 17 de setembre a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.