Mor una bombera voluntària en un incendi al Rosselló

Les flames ja es donen per controlades

Una bombera voluntària de 50 anys ha mort aquest divendres a la matinada quan treballava en les tasques d'extinció d'un incendi forestal a Cervera de la Marenda, segons la ràdio France Bleu Roussillon.

El foc, que ja es dóna per controlat, ha començat a tres quarts de deu de la nit. La dona ha quedat encerclada per les flames després d'un canvi sobtat del vent i ha mort. Segons els mitjans locals ha estat trobada a dos quarts de dues de la matinada. En les tasques d'extinció hi treballen més de 200 efectius dels bombers i durant aquesta matinada també hi han col·laborat set dotacions dels Bombers de la Generalitat i unitats del Grup de Recolzament d'Actuacions Forestals (GRAF) entre dos quarts d'onze de la nit i dos quarts de cinc de la matinada.


Sota control

Els bombers francesos donen per controlat l'incendi de Cervera de la Marenda, a la Catalunya Nord, i ara 170 efectius en remullen els punts calents per evitar que revifi. Amb mànegues, pales i carregant motxilles on hi porten uns 20 litres d'aigua, els bombers repassen les 130 hectàrees de muntanya calcinades per l'incendi.

Es preveu que les tasques durin ben bé fins demà, perquè a la zona hi bufa tramuntana. "Fa calor i hi ha vent, per això vigilem qualsevol fumerola", diu el cap dels bombers, Jean Pierre Salles-Mazou.