Llach (JxSí) demana 'valentia i tossuderia' contra 'un Estat amb un pla de guerra'

El cap de llista alerta que Espanya intensificarà l'estratègia de la por fins el 27-S

El cap de llista de Junts pel Sí (JxSí) a les comarques gironines, Lluís Llach, ha demanat als catalans "valenta i tossuderia" per plantar cara a "un Estat amb un pla de guerra". El candidat, que ha aplegat unes 400 persones en un acte a Cassà de la Selva, ha alertat que Espanya intensificarà l'estratègia de la por fins al 27-S.

"Ara anuncien que en dos o tres dies sortirà el dossier contra el president Mas, Espanya és com una pel·lícula de la que ja saps el final", ha afirmat Llach que creu que això demostra que qui "realment té por" és l'estat espanyol. "Tenen por perquè tenim una arma que no controlen, la voluntat democràtica", ha afirmat el cap de llista.

"Espereu-les grosses els deu dies que queden, és un Estat amb un pla de guerra, sapiguem-ho", ha avisat Lluís Llach que assegura que Espanya utilitza l'estratègia de la por contra Catalunya per intentar in extremis desactivar el procés i evitar una victòria aclaparadora de Junts pel Sí a les urnes. "Ara anuncien que en dos o tres dies sortirà el dossier contra el president Mas, i en anuncien que ja està preparat", ha criticat el cap de llista per Girona.

Per a Llach, totes aquestes maniobres demostren que l'Estat té "por" dels resultat de les urnes. "Que si quedarem aïllats, que si cremarem a les calderes d'en Pere Botero, és magnífic, no paren", ha dit. I ho atribueix a que "per primera vegada" Catalunya compta amb "una arma" contra la que Espanya no hi pot fer res: la voluntat democràtica.

"Poden mentir, poden fer por però ens queda sempre aquesta arma i és la que hem d'utilitzar, amb democràcia, amb pacifisme però amb la tossuderia de saber que tenim un futur a defensar", ha opinat Llach. El cantant ha recordat que són unes eleccions excepcionals i, per això, s'ha creat una candidatura excepcional que aplega sensibilitats molt diverses al voltant de l'objectiu de la independència. "Per exemple, jo no he votat mai convergència i és un goig poder estar en aquesta llista", ha afirmat.

Lluís Llach demana una mobilització massiva i un últim esforç "per convèncer els que encara no ho estan". "Diuen les enquestes que anem bé, no us en refieu, no us relaxeu, la feina d'anar a convèncer a la gent l'hem de continuar fent", ha afirmat el candidat.

El cap de llista ha fet un repàs al paper que han jugat els diferents governs espanyols per, des de la transició i fins a l'actualitat, bloquejar l'encaix de Catalunya dins l'Estat i provocar que, finalment, milions de catalans estiguin convençuts de voler construir un nou país.

En la mateixa línia que Llach, el número 4 de la candidatura, Roger Torrent, ha carregat contra els partits que diuen que JxSí no és una llista amb contingut social. "S'equivoquen extremadament, jo diria que del tot, però no volem tornar a discutir les engrunes autonòmiques de les altres eleccions", ha afirmat Torrent.

"Nosaltres no en parlem amb estretor de mires, en parlem a l'engròs, del tot, en profunditat, som la candidatura social perquè som la candidatura que el que vol és construir un estat on no ens hàgim de barallar per un migrat euro, volem crear un estat que tingui recursos suficients per destinar-los a la seva gent, volem començar de zero", ha detallat.