Els càmpings registren un increment d'ocupació després de 7 anys de caigudes

El turisme germànic ha augmentat

L'Associació de Càmpings de Girona, que compta amb 75 associats a la demarcació, ha fet el balanç de temporada i ho ha fet amb una molt bona notícia. Després de 7 anys de caigudes d'ocupació, el sector ha vist un canvi de tendència que xifren en un 3% d'augment respecte la temporada de l'any passat.

El president de l'associació, Miquel Gotanegra, ha explicat que en alguns casos ha estat fins i tot del 5% i ho ha atribuït en bona part al bon temps que ha fet el mes de juliol però també als esforços que ha fet el sector per adaptar-se i per resultar més atractius al client.

Així, malgrat la crisi calculen que en els últims dos anys s'han invertit 28,5 milions d'euros en millores en les instal.lacions, com és el cas del càmping Las Dunas que ha acollit la celebració de l'assemblea general.

La recuperació de mercats

Entre els mercats que s'han pogut recuperar, Gotanegra ha destacat sobretot el germànic -holandès i alemany-, el francès i l'estatal (sobretot el País Basc). Pel que fa a les pernoctacions, la mitjana en bungalows se situa en 8 dies mentre que en tenda o autocaravana és d'uns 10 dies en temporada alta.

El president ha subratllat la força d'aquest sector, ja que ofereix 135.000 places d'allotjament i es mou amb xifres d'uns 8 milions de pernoctacions, dades que la converteixen en la primera oferta turística reglada de la demarcació. Gotanegra també ha reconegut la bona sintonia i complicitat que hi ha amb el Govern i el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona en matèria de promoció de l'oferta a l'exterior.

Lentitud en la tramitació de permisos d'obres

Durant l'assemblea, el president de l'Associació de Càmpings ha demanat la complicitat de les administracions en la tramitació dels permisos d'obres de reforma en els establiments o ampliació de les instal·lacions. El sector es queixa que les tramitacions s'allarguen molt i reclamen més agilitat. Posen l'exemple d'empresaris que han hagut d'esperar cinc anys per ampliar una piscina o reformar uns sanitaris. A més a més, l'associació considera que caldria unificar els criteris de les diferents administracions per atorgar les llicències d'obres als càmpings. Actualment cada municipi té la seva pròpia normativa.

Puig diu que la recuperació "no és casualitat"

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha reconegut els esforços que està fent el sector en matèria d'inversions, adaptació als nous públics i diversificació de mercats. I la prova d'això, ha dit, és aquesta recuperació de l'ocupació que al seu entendre "no és casualitat". També ha assenyalat que el treball coordinat entre les administracions i el sector privat és fonamental per seguir avançant en aquest sector estratègic per a l'economia catalana.

Malgrat el canvi de tendència, el president de l'associació, Miquel Gotanegra, ha afirmat que cal continuar treballant per seguir recuperant "els esglaons" que s'han perdut durant els anys de crisi.

Entre les autoritats, també hi havia, la vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Marta Felip, i l'alcalde de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa.