Vidal (CSQP) vol una renda mínima garantida per a 30.000 famílies gironines en risc d'exclusió

Apunta que sense frau friscal no hi hauria pobresa

El cap de llista de Catalunya Sí Que es Pot a les comarques gironines, Marc Vidal, aposta per implantar la renda mínima garantida durant els primers cent dies de nou govern.

"A les comarques gironines hi ha 20.000 famílies sense cap tipus d'ingrés, 30.000 famílies que no tenen suficients diners per pagar els subministraments bàsics, un de cada quatre nens gironins estan en risc de malnutrició i no s'està fent res per evitar-ho", ha criticat el candidat, que afegeix que la crisi ha fet "més pobres als pobres però més rics als rics".

Per això, reclama crear impostos "més justos" i perseguir el frau fiscal per aconseguir els diners per garantir que totes les famílies puguin cobrir necessitats bàsiques.

"Es tracta de fer redistribució de la riquesa perquè tots puguem ser més iguals", ha afirmat el cap de llista de CSQP a Girona, Marc Vidal. Per això, aposta per impulsar una llei durant els primers cent dies del nou Govern que inclogui una renda garantida perquè totes les famílies catalanes puguin cobrir les necessitats bàsiques.

Vidal ha detallat que la proposta busca "llimar desigualtats" i pal·liar la pobresa. Segons les dades que ha exposat el candidat, a les comarques gironines hi ha 20.000 famílies que actualment no tenen cap tipus d'ingrés, 30.000 famílies que poden patir talls de subministraments perquè no poden pagar les factures i un de cada quatre nens "en risc de desnutrició per culpa de la pobresa infantil".

"Si allò que és més bàsic, que és que totes les persones puguin tenir dret al mínim vital garantit, no som capaços de poder-ho garantir, tota la resta té molta menys importància", ha afirmat el candidat que critica que, paradoxalment, durant la crisi econòmica han incrementat un 10% els milionaris del país.

Per a Marc Vidal, això evidencia que hi ha d'haver una nova política fiscal amb impostos, per exemple, a les centrals nuclears o a les grans fortunes. A més, destaca que només perseguint el frau fiscal s'aconseguirien els recursos econòmics que calen. "Només aconseguint un 10% d'aquests impostos evadits en tindríem prou", ha ressaltat.

"La renda mínima la plantegem com un dret, i com a tal s'hauran d'impulsar les polítiques fiscals necessàries per garantir aquest dret", ha concretat.

El cap de llista de Catalunya Sí Que es Pot a les comarques gironines ha fet campanya aquest dijous a Salt, una de les poblacions de la demarcació que ha patit l'embat de la crisi econòmica. Vidal ha criticat que durant el darrer mandat el Govern de CiU no hagi permès la creació de la llei per a una renda mínima i considera que és una operació de maquillatge cara a la galeria que ara Junts pel Sí ho porti incorporat al programa electoral.

"Sospitem que només ho diuen per quedar bé però farem un acte de fe i els instem a desenvolupar la llei plegats durant els primers cent dies de Govern", ha conclòs Vidal.