Salellas (CUP) proposa eliminar els concerts educatius

Diu que així es posarà fi a "escoles adoctrinadores i segregadores"

La CUP ha presentat aquest migdia les propostes en matèria d'educació davant del Col·legi Groc de Girona. El partit ha escollit aquest escenari, i aquest barri -el de Santa Eugènia-, per reclamar posar en valor tot allò que significava l'ensenyament durant la Segona República. "L'escola ha de ser un veritable servei públic amb capacitat per transformar la societat", ha assegurat el número 13 de la llista, Sebas Parra.

Reprenent aquest fil, el cap de llista per Girona ha subratllat que l'ensenyament permet "crear ciutadania compromesa" i, ara més que mai, "també ser una solució a la problemàtica d'emergència social que vivim". Benet Salellas ha situat l'ensenyament com una prioritat dins el "pla de xoc" que vol impulsar el seu partit després del 27-S, i que passa per bastir un nou model educatiu que pivoti al voltant de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) sobre educació que s'està tramitant al Parlament.

"Un model que, sobretot, compti amb el suport i la complicitat de la comunitat educativa; un model que, en un termini màxim de deu anys, faci desaparèixer els concerts i destini tots els recursos a finançar l'escola pública", ha assegurat Salellas. El número 1 ha dit que, des de la CUP, no s'entén "com en una societat en què falten recursos, el Govern continuï finançant escoles de l'Opus Dei que són adoctrinadores, segregadores i que no fomenten la cohesió social".

Salellas ha reivindicat l'ideari de la CUP i l'ha contraposat al de "l'esquerra convencional", que durant els darrers anys "no ha estat prou valenta" per destinar més recursos a crear una veritable escola pública.

Desobeir la Llei Wert

El cap de llista, a més, també ha fet una crida a desobeir totes aquelles lleis, promulgades per l'Estat, que són "injustes i contràries a la voluntat de la majoria dels ciutadans". I dins aquest paquet hi ha situat la coneguda com a 'Llei mordassa', la de l'avortament, la de les renovables i -com no podia ser d'altra manera- la Llei Wert. "Volem que la Generalitat, un cop feta la DUI, desobeeixi la LOMCE des del primer dia", ha assegurat Benet Salellas.

El número 9 de la llista, Miquel Blanch, ha criticat "l'ofec econòmic" en què s'ha deixat l'ensenyament durant les dues últimes legislatures. "La nostra candidatura aposta per la ruptura, i això també fa referència a l'educació; patim manca de recursos i precarietat laboral", assegura Blanch. Dins el llistat de greuges, Blanch també hi ha situat la davalla d'inversions per alumne, l'increment de barracons a la demarcació o l'augment de la ràtio d'infants per mestres.

"Per això, quan demanem ruptures no només ens referim a la LOMCE sinó també a la LEC", ha dit el número 9, en referència a la llei catalana. "I aquí, també, hi ha hagut molts partits i candidatures de l'esquerra que han estat còmplices de la LEC, que és la filla de la Llei Wert; comparteixen el fons i l'única cosa que canvia és l'idioma", ha conclòs.