Torna Gran Circ de Nadal a Girona amb un espectacle dedicat a les grans il·lusions

Les actuacions amb doma de cavalls, escapisme, efectes especials i acrobàcies seran els plats forts

El Gran Circ de Nadal torna a Girona. Després de l'experiència de l'any passat -amb més de 17.000 entrades venudes-, els impulsors del projecte tornen a programar un espectacle de circ pensat per a tots els públics.

Del 25 al 28 de desembre el pavelló de Fontajau tornarà a ser un circ estable.

Si l'any passat l'espectacle estava basat en el patinatge sobre gel, enguany el fil conductor serà la màgia i les grans il·lusions. Un total de 36 artistes vinguts de deu països representaran dotze números on es podrà veure, entre d'altres, doma natural de cavalls, escapisme, acrobàcies i pallassos.

Per primera vegada a Europa també s'estrena un espectacle de perxes volants.

Enguany, el Gran Circ de Nadal ha escollit com a fil conductor la màgia i les grans il·lusions per produir el nou espectacle, produït per Circus Arts Foundation. Per això es podran veure números vinguts d'arreu del món (de deu països, concretament) i alguns dels trucs de màgia de gran format més sorprenents.

El director del Gran Circ de Nadal, Genís Matabosch, ha explicat que el fet de poder partir el pavelló de Fontajau per a la meitat (hi ha unes 2.000 localitats per funció) permet disposar d'un espai molt ampli darrera la pista que es pot usar per deixar-hi els grans aparells que fan servir els il·lusionistes per fer aparicions i desaparicions.

Entre els 36 artistes participants hi ha grans noms com l'il·lusionista Jidinis Magic Co, de Las Vegas (EUA), el Duo Kybalion de Rússia i Argentina que canvien de vestuari en dècimes de segon o també es podran veure les desaparicions sorprenents del cèlebre escapista càntabre Raúl Alegria.

També es podrà gaudir d'un espectacle de doma de cavalls, acrobàcies aèries a càrrec de l'ucraïnesa Olha Hapanovych, el domini de la trapezista italiana Claudia Rossi, el volteig acrobàtic dels etíops de la Troupe Afrika o un muntatge de perxes volants de la mà de la Troupe Shekin d'Ucraïna, que es veurà per primera vegada a Europa.

El Gran Circ de Nadal estrena aquesta segona edició una pista dissenyada especialment seguint el model rus (és de cautxú i té una inclinació de 45º pensat per als espectacles de doma de cavall) i que s'ha construït a Bulgària.

Durant la primera edició -dedicat al patinatge sobre gel- es van aconseguir superar els 17.000 espectadors durant les vuit funcions. Enguany, l'organització ha augmentat fins a nou funcions i espera arribar els 20.000 espectadors. Matabosch ha explicat que una de cada tres entrades que es van comprar l'any passat era de gent de la ciutat però aspira a què el Circ de Nadal sigui un atractiu perquè gent de Barcelona i rodalies i també de la Catalunya del Nord vinguin a Girona amb l'excusa d'anar a veure l'espectacle i ja s'hi quedin a passar el dia.

El Gran Circ de Nadal té un pressupost d'uns 400.000 euros i compta amb el suport de l'Ajuntament de Girona i de la Diputació de Girona.