Dos detinguts per cultivar 117 plantes de marihuana a les Hortes de Santa Eugènia

Son dos homes de 29 i 49 anys de nacionalitat marroquina

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir el dia 14 de setembre dos homes, de 29 i 49 anys, ambdós de nacionalitat marroquina i veïns de Girona, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.
 
A quarts de cinc de la tarda del 14 de setembre una dotació de paisà, que realitzava un patrullatge preventiu per la zona de les Hortes de Santa Eugènia (Girona), va veure com dues persones s’amagaven entre unes bardisses en adonar-se de la seva presència.
 
En apropar-se la patrulla, un dels homes va llençar a terra unes claus. La dotació va observar que a pocs metres hi havia un cadenat amb dos hivernacles d’on provenia una forta olor a marihuana.
 
Els agents van comprovar que les claus pertanyien al cadenat i que a l’interior dels hivernacles hi havia dues plantacions de marihuana en avançat estat de creixement, concretament 117 plantes.
 
Les plantes es trobaven tancades per tal d’evitar que l’olor fos detectada. A més, disposaven del material habitual pel cultiu i conreu de les mateixes (bidons d’aigua, adob i tisores, entre d'altres elements).
 
Per aquest motiu, els mossos van detenir els dos homes per un delicte contra la salut pública.
 
Els detinguts, un d’ells amb antecedents, van passar el dia 16 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.