Junts pel Sí aplega més de 3.000 persones a Figueres

Mas ridiculitza a Rajoy: "Si són eleccions autonòmiques perquè en va a parlar amb Obama?"

Junts pel Sí (JxSí) ha aplegat més de 3.000 persones aquest vespre a la plaça Catalunya de Figueres per escoltar les intervencions dels números 4 i 9 per Barcelona, Artur Mas i Marta Rovira, acompanyats del cap de llista a les comarques gironines, Lluís Llach, i els candidats Anna Caula, Dolors Bassa i Santi Vila.

Artur Mas ha criticat que el govern espanyol intenti introduir "por" a la ciutadania perquè s'arronsin el 27-S i no s'atreveixin a votar a favor de la independència. El candidat ha exposat que l'última mostra d'aquesta estratègia és l'intent de buscar el recolzament de líders mundials. "Forma part d'una campanya d'intimidació", ha afirmat Mas que recorda que en els darrers dies han buscat que els "fessin costat" des d'Alemanya, Anglaterra i els Estats Units.

"Se'n van a tot arreu del món, a Berlín, reben en Cameron a Madrid, se'n van a Washington a la Casa Blanca... Suposo que el proper lloc serà el Vaticà", ha ironitzat Artur Mas. El presidenciable creu que això demostra que, tot i que intentin vendre un missatge, l'estat espanyol és conscient que no són unes eleccions autonòmiques més.

"A tot arreu parlen d'aquestes eleccions que, diu que com sempre, són regionals i autonòmiques", ha reflexionat Mas però afegeix que, si això fos veritat, "per què haurien d'anar a parlar amb l'Obama, la persona més poderosa del món?". "Tothom sap que no és així, tothom sap que aquí hi ha molt en jove i que no és només una decisió per a una legislatura, sinó per a les properes generacions", ha autorespost Artur Mas.

En la mateixa línia, la número 9 per Barcelona, Marta Rovira, ha ressaltat que "aniran a veure molta gent per dir que la independència no es viable, gent que representa grans països i grans interessos" però la realitat és, segons Rovira, que "cap representant internacional posa en dubte que aquí el 27-S es vota de forma legal, de forma democràtica i que obtindrem un mandat democràtic.


A punt per "volar"

Artur Mas ha desgranat, durant el seu discurs, que Catalunya té una oportunitat que no es repetirà en molt temps. "Molts fora d'aquí ens han intentat tallar les ales per impedir que voléssim, que voléssim alt, però per primera vegada en tres segles, des del 1714, aquest país és capaç de sortir de la gàbia, de desplegar les ales i volar per fer el país que realment som capaços de fer", ha dit.

Junts pel Sí insta la ciutadania a no creure's "sopars de duro" ni sucumbir a la campanya de la por endegada per l'executiu espanyol. "És una campanya intensa però també tens, no ens posaran les coses fàcils perquè tenen identificat com han d'intentar esberlar tot això", ha criticat Mas que qualifica "d'immoral" intentar espantar els més vulnerables amb eventuals pèrdues de pensions i de drets. "Amics: caràcter, decisió, empenta, fermesa, convicció, compromís i llibertat per a Catalunya", ha conclòs Artur Mas que és el millor antídot a aquests intents.

El cap de llista de JxSí per Girona, Lluís Llach, ha tancat l'acte. Llach hi ha posat el toc poètic dient, com a cada final de míting: "Demostrarem al món que no ens mena ni ens mana ningú; nosaltres som el vent".

publicitat