El Govern buscarà com ampliar la comissaria de mossos a Banyoles i traslladar-hi la Policia Local

Jané diu que la partida es podria incloure als pressupostos de l'any vinent

El Departament d'Interior està disposat a treballar en el projecte d'ampliació de la comissaria dels mossos de Banyoles amb la idea de poder-hi traslladar la Policia Local, que actualment es troba en un local que se'ls ha quedat petit a l'avinguda dels països catalans. De fet, aquesta és una petició que l'Ajuntament porta fent al Govern des del 2011 i ara sembla que es desencalla.

Aconseguir el finançament per les obres d'ampliació -encara no s'ha redactat el projecte i per tant no es coneix el cost total- és la clau. El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha expressat el compromís del govern en tirar-ho endavant i ha apuntat que els pressupostos de la Generalitat del 2016 serien una "bona ocasió". De fet, l'Ajuntament té un ajut assignat del Pla de Barris al barri de la Farga que és on hi ha actualment la comissaria de mossos. La idea és ampliar l'espai i reorganitzar també la comissaria dels mossos.

Un model d'optimització de recursos

Banyoles passaria a formar part dels municipis com Salt (Gironès) que tenen una comissaria compartida entre les dues forces policials. Segons el conseller, aquesta fórmula permet crear un "pool de seguretat" que permet millorar la coordinació dels dos cossos i optimitzar els recursos alhora que el ciutadà també ho té més fàcil en cas d'haver de denunciar qualsevol incidència. L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha compartit també aquesta reflexió.

Menys de la meitat de delictes que la mitjana catalana

El conseller ha presidit aquest dimecres la junta local de seguretat amb la presència del delegat territorial a Girona de la Generalitat, Eudald Casadesús; el director territorial d'Interior a Girona, Albert Ballesta, i l'inspector en cap de la Policia Local de Banyoles, Gregori Martínez.

Després de la reunió, Jané ha felicitat a la policia i l'Ajuntament per les "bones dades" de la ciutat en matèria de seguretat. Per cada mil habitants, a Banyoles hi ha 31,2 fets delictius, una xifra molt inferior a la mitjana catalana que és de 67 fets delictius.

Per altra banda, destaca també que els fets delictius han caigut un 23% des del setembre del 2014 fins a l'agost del 2015, comparat amb el mateix període que va del setembre del 2013 fins a l'agost del 2014. "Estem en una línia molt correcta i encertada", ha dit el conseller.