Justícia reforça el Mercantil de Girona amb un jutge i més personal

El jutjat suporta una càrrega de treball d'un 94,5% més del recomanat

El Departament de Justícia ha acordat reforçar el Jutjat Mercantil, molt saturat. Per això, ha habilitat la sala de vistes d'aquest jutjat, situat a l'avinguda Ramon Folch, per convertir-la en una nova oficina judicial. Pel que fa al personal, hi haurà un total de 12 funcionaris i també s'incorpora a l'equip un jutge d'adscripció territorial i un secretari judicial. El departament ha assegurat que aquesta nova oficia es posarà en funcionament d'immediat.

Aquest jutjat havia estat reivindicat ja que acumula molta sobrecàrrega de casos. De fet, suporta una càrrega de treball d'un 94,5% més del que indica la recomanació establerta pel CGPJ. En la darrera visita del conseller de Justícia a Girona, al maig, Germà Gordó es va comprometre a millorar les condicions d'aquest jutjat. Llavors també es va sumar a la petició el president de l'Audiència de Girona, Fernando Lacaba, que va reconèixer que el jutjat tenia una sobrecàrrega de causes. Concretament, ambdós van parlar d'un problema "estructural" que obligava a la creació urgent d'un segon Jutjat Mercantil a Girona. En aquell moment també van advertir que aquest mal funcionament suposava un autèntic risc per a la viabilitat de les empreses i per l'economia del territori.

Aquest dimecres el Departament de Justícia ha informat que la nova oficina entrarà en funcionament "d'immediat" i n'ha donat els detalls. El departament ha realitzat les obres d'adequació i ha adquirit el mobiliari així com l'equip informàtic necessari per al seu funcionament. Pel que fa al personal, hi treballaran un total de 12 funcionaris, entre els quals hi haurà un jutge d'adscripció territorial i un secretari judicial.

El Jutjat Mercantil de Girona suporta una càrrega de treball d'un 94,5% més del que indica la recomanació establerta pel CGPJ. Amb aquesta ampliació del Jutjat Mercantil, s'espera millorar-ne la situació al més aviat possible.