Llach (JxSí): 'El nou país l'hem de fer entre tots'

El cap de llista assegura que el procés "va començar internament dins de cadascú amb el 'no' a l'Estatut l'any 2010"

El número 1 de la Junts pel Sí per Girona, Lluís Llach, ha destacat que la candidatura "ha unit gent molt diferent, que pensa diferent" però que comparteixen la idea que "no es pot fer un país des de la dreta o des de l'esquerra".

Segons Llach, la unió de persones de diferents sensibilitats perseguint com objectiu únic la independència de Catalunya respon a que "aquest nou país l'hem de fer entre tots i no hi ha més solució que ajuntar-nos per fer-lo". El cap de llista ha ressaltat que és el moment de "fer història", començant pel 27-S. "Hem inventat una manera de guanyar la nostra llibertat", ha assegurat. JxSí ha aplegat més de 500 persones en un míting aquest dimarts a Torroella de Montgrí.

"Hem inventat una manera de guanyar la nostra llibertat: hem fet manifestacions multitudinàries i hem fet votacions com el 9-N disciplinàriament", ha exposat el cap de llista de JxSí a Girona, Lluís Llach.

D'altra banda, el número 1 per Girona ha posat èmfasi en una de les idees que sol exposar en les seves intervencions públiques: "El nostre mèrit especial és que a nosaltres no ens mena ni mana ningú". Lluís Llach ha explicat que en els darrers temps "aquesta societat s'ha despertat i ha dit som aquí".

"Això va començar dins nostre, dins de cadascú amb el 'no' a l'Estatut l'any 2010, quan vam decidir deixar de ser aspirants a ciutadans per convertir-nos en ciutadans de ple dret. Vam deixar de ser súbdits i aquest és el nostre poder indestructible, que ens estem manant nosaltres mateixos", ha afirmat Llach.

A l'acte d'aquest dimarts al vespre, la número 2 per Girona, Anna Caula, ha refermat el caràcter plebiscitari del 27-S. "Volem exercir el dret a decidir i la màxima decisió d'aquest clam col·lectiu és fer saber el que pensa aquest poble", ha dit.

Caula ha definit Junts pel Sí com "una llista diversa, que aplega molta gent diferent i la uneix per lluitar per una cosa que és molt important". La candidata gironina ho ha resumit així: "Volem un Estat nou que pensi en la seva gent i per la seva gent i sense excloure ningú. Som un poble amb un tarannà constructiu, pencaire, treballador que vol fer un futur millor". "Ara, depenem de l'empenta de milers de vots per dir alt i clar això que volem: un país lliure", ha clamat.

El número 3 de la candidatura, Carles Puigdemont, ha demanat a la gent que es converteixin en candidats per tal d'arribar als 100.000 candidats de Junts pel Sí. Per a Puigdemont, aquesta "és la primera victòria que hem de guanyar".

"El que farem el dia 27 és la decisió de la nostra vida, no n'hi haurà una altra", ha exposat Puigdemont, que afegeix que la propera cita a les urnes és "una oportunitat irrepetible" per a la qual " només hi ha una opció vàlida per dir prou; votar sí".

Junts pel Sí ha demanat el vot a les 500 persones que aquest dimarts han omplert Torroella i també els han animat a convèncer els seus coneguts i amics. "Perquè el sí s'entengui aquí, a Madrid i al món, cal que hi hagi un sí rotund a Junts pel Sí", ha recalcat Puigdemont.

La número 6 de la candidatura, Dolors Bassa, ha destacat que "vivim un setembre excepcional i diferent de tots, però el que farem serà un setembre històric". Bassa ha remarcat que cal "votar amb el cap però també amb el cor". "Ha de ser el dia clau per fer un país nou, per fer un país democràtic des de la base, per fer un país social", exposa.

En la mateixa línia, el 17 de la llista, l'actual conseller Santi Vila, ha qualificat el moment "d'excepcional". "Gent molt diversa ens hem aplegat en aquesta candidatura de Junts pel Sí", ha recordat Vila que sosté que és perquè "estem en una fase d'il·lusionar-nos en un projecte que tenim a l'abast, tenim l'oportunitat de ser un país lliure i els nostres adversaris no tenen cap element per distorsionar-nos". L'acte l'ha estat presentat per l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon.