Castel (C's) es vol carregar la Diputació de Girona i els Consells Comarcals

El cap de llista també proposa fer un 40% de classes íntegrament en castellà

El cap de llista de C's per Girona ha fet aquest matí una passejada pel mercat d'Olot. Acompanyat pel número 3 de la candidatura, Marc Tarrús, Castel ha explicat el programa que defensa Ciutadans, i l'ha volgut centrar en les propostes en matèria d'ensenyament coincidint amb l'inici del curs escolar.

El número u assegura que els Consells Comarcals i les Diputacions s'han d'abolir, amb l'objectiu "d'eliminar totes les duplicitats i les administracions que funcionen com a eines partitocràtiques, on els partits donen sortida a aquells qui han perdut la cadira". Jean Castel assegura que els diners que s'estalviarien permetrien engegar polítiques socials (en camps com la sanitat o l'educació) i impulsar l'economia.

"Els Consells Comarcals ens costen cada any 650 MEUR; amb el 10% d'aquest cost podríem oferir llibres gratuïts per a tots els escolars de Catalunya", diu el cap de llista. Castel també recorda que el programa de Ciutadans proposa que les llars d'infants siguin gratuïtes i defensa "un model trilingüe d'ensenyament" on català i castellà comparteixin una quota del 40% i el 20% restant de les classes es facin en anglès.

"Nosaltres posem el ciutadà al centre; ha de tenir garantit tot allò que ens resulta imprescindible, i per a Ciutadans això vol dir una educació, una sanitat i uns serveis socials de qualitat que ens permetin recuperar allò que entre tots aportem en forma d'impostos", ha dit Castel.

El cap de llista de C's també assegura que la seva és la campanya "de la proposta", davant la fórmula d'altres partits i formacions de cara al 27-S. "Mentre uns naveguen, diuen que cap a Ítaca, i d'altres volen fer por amb amenaces, nosaltres expliquem què farem, com i de quina manera", ha conclòs Jean Castel.