Dilmé (Unió) promet impulsar mesures contra l'intrusisme professional

El cap de llista proposa crear la figura del defensor de l'autònom

El cap de llista d'Unió per Girona, Xavier Dilmé, s'ha reunit aquest dilluns amb el president de la patronal Foeg, Ernest Plana. Durant la trobada, Dilmé ha aprofitat per explicar-li quins són els principals eixos programàtics del partit en matèria econòmica. A l'hora d'afavorir la recuperació, Unió situa entre les seves prioritats donar ajudes als emprenedors perquè facin realitat els projectes empresarials.

"Ens hem compromès a treballar perquè l'Administració acompanyi els emprenedors, per facilitar la creació d'ocupació a les comarques gironines", ha destacat Dilmé. El cap de llista d'Unió per Girona també s'ha compromès, si surt escollit, a impulsar mesures des del Parlament per lluitar contra l'intrusisme professional. "Hem d'acabar amb el perjudici que pateixen aquells qui paguen els seus impostos i declaren la seva activitat respecte els qui no ho fan", ha subratllat.

Dins el seu programa electoral, Unió també proposa abaixar els tributs que paguen les empreses. En concret, l'impost de Societats. El partit vol introduir un nou tipus del 15% per a les microempreses i rebaixar en cinc punts la resta de tipus (és a dir, passar del 25 al 20% per a les pimes, i del 30 al 25% per a aquelles firmes que tinguin més de 50 treballadors).

Unió també reclama, a més, l'exempció del 75% a l'IRPF i a l'impost de Societats per a aquelles rendes que obtinguin les empreses durant els primers quatre anys d'activitat. El partit també proposa crear la figura del defensor de l'autònom i simplificar la paperassa que moltes empreses es veuen abocades a fer a l'hora de tirar endavant tràmits administratius.

Suport al manifest del GiG

Durant la reunió amb el president de la Foeg, Dilmé també ha aprofitat per mostrar el suport del seu partit al manifest del Grup Impuls per Girona (GiG) en què es criticava el retard de l'Estat a l'hora de complir els seus compromisos en infraestructures. La patronal gironina, precisament, és una de les impulsores del GiG, del qual també en formen part les cambres de comerç, Pimec i el Fòrum Carlemany.

La trobada també ha permès que el número 1 d'Unió traslladés a Plana que el seu partit té com a prioritat "l'estabilitat política" a Catalunya. "Som ferms partidaris de completar les legislatures, que és el que ens demana el moment actual, i establir la base per a la recuperació econòmica", ha insistit Xavier Dilmé. A la reunió, a més del número 1 per Girona i del president de la Foeg, també hi han assistit el senador Pere Maluquer i altres membres de la llista d'Unió.