La plataforma contra la C-32 diu que només un 14,4% es benficiaria de l'ampliació

L'entitat ha presentat un estudi per a demostrar-ho

Un estudi encarregat per la Plataforma Aturem la C-32 conclou que només un 14,41% dels cotxes que accedeixen a Lloret de Mar procedents de la GI-600 i la GI-682 són potencials usuaris del tram que es vol ampliar d'aquesta carretera.

L'informe s'ha fet aquest agost, un dels mesos en què hi ha més problemes de mobilitat entre Blanes i Lloret. En un comunicat, la Plataforma ha considerat que els resultats d'aquest estudi mostren que aquest projecte "no resoldrà els problemes de mobilitat de la zona i justifica de manera contundent l'aturada del projecte i l'estudi de les alternatives: el desdoblament de la carretera Blanes-Lloret i la construcció de les rondes de circumval·lació d'ambdós municipis".

Segons ha explicat la Plataforma Aturem la C-32, l'estudi s'ha basat en una metodologia d'enregistrament i anàlisi de vehicles en continuo. "Un sistema rigorós i objectiu que permet doblar la quantitat de dades en la meitat de temps que els habituals estudis de mobilitat que encarrega l'administració a través d'enquestes parcials", ha detallat.

Utilitzant els valors de les intensitats mitjanes diàries (IMD), l'estudi conclou que el volum estimat de trànsit de les carreteres GI-600 i GI-682 és de 62.439 un dia d'agost i destaca que només un de cada set d'aquests vehicles podria estar afavorit per la construcció del ramal de la C-32 Blanes - Lloret de Mar.