Salellas (CUP) reivindica canvis per fer viable la pagesia

El cap de llista defensa "el dret a viure de la terra" i els productes de proximitat

El cap de llista de la CUP per Girona, Benet Salellas, ha reivindicat un canvi en el model productiu i de consum que es basi en la sobirania alimentària. "La globalització és un impediment estructural per a l'aplicació de criteris de proximitat i de venda directa", ha dit Salellas. Davant d'això, la CUP proposa engegar "una transició cap a la producció agroecològica", que faci "viable" la pagesia i en recuperi "el prestigi". Salellas, que aquest dissabte ha fet campanya a la Devesa de Girona, ha defensat el consum de proximitat i n'ha reivindicat els mercats com a exemple perquè "fomenten la relació entre productors i consumidors a petita escala".

Benet Salellas ha fet campanya aquest matí al mercat de la Devesa, on la CUP ha muntat una taula informativa. El cap de llista per Girona ha volgut presentar aquí les propostes de la formació per impulsar el sector primari. I ho ha fet estenent el concepte de sobirania tant a l'alimentació com al model productiu.


"Quan parlem del nou país i del dret a decidir, també parlem de sobirania alimentària i de quin model productiu volem per a la nostra societat", ha dit Salellas. El número 1 de la CUP ha defensat "el dret a viure de la terra" i ha assegurat que "cal avançar cap a un nou model productiu i de consum de proximitat, que aposti pel sector primari i el respecte al territori".

Per a Salellas, davant "l'impediment estructural" que suposa la globalització a l'hora de posar en valor allò més proper, és necessari "fer una transició cap a la producció agroecològica, que faci viable la pagesia i en recuperi el prestigi". De fet, el cap de llista de la CUP advoca per "dignificar" aquest ofici "i atorgar-li un caràcter de servei públic".

Benet Salellas ha volgut ser present a la Devesa per reivindicar-hi els mercats locals com un exemple que "afavoreix els circuits curts del camp a la taula, i fomenta la relació entre productors i consumidors a petita escala". A la taula informativa, que la CUP ha muntat a l'entrada del mercat que dóna a l'Auditori, també hi havia els números 3,4 i 5 de la llista per Girona: Jordi Navarro, Elisabet Punset i Toni Rico.