Artur Mas: 'En les vostres mans hi ha la força que marcarà el futur d'aquesta nació: el vot'

El president assegura que “el futur l’hem de guanyar els 7,5 milions d’homes i dones de Catalunya”

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat aquest vespre, en el missatge institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que aquest Onze de Setembre és “especial” per la proximitat de les eleccions del 27S. Artur Mas ha volgut fer una crida a la participació dels catalans i les catalanes, subratllant que “ara, finalment, la veu a través del vot arriba a tothom”. “En les vostres mans hi ha la força i l’eina que marcarà el futur polític d’aquesta nació: el vot”, ha destacat.
 
El cap de l’Executiu ha instat a assumir la decisió de la majoria, “un cop la gent hagi parlat a través del vot”, perquè, a partir de l’endemà, “sigui quina sigui la decisió, la concòrdia i la voluntat inequívoca de ser un sol poble han de seguir sent el nord que guiï el nostre futur”.  En aquest sentit, el president ha remarcat que “les eleccions es poden perdre o es poden guanyar, però el futur l’hem de guanyar els 7,5 milions d’homes i dones de Catalunya”.
 
Artur Mas ha aprofitat el tradicional missatge per demanar “un debat serè” davant d’aquestes eleccions i que es visquin aquestes eleccions amb “la normalitat democràtica que suposa prendre les decisions a les urnes”, sense “defugir les diverses opcions que enriqueixen i seguiran enriquint el país”.
 
El president de Catalunya ha recordat les mobilitzacions que hi ha hagut al carrer els darrers onzes de setembre i s’ha mostrat convençut que la d’enguany, a la Meridiana, “no serà diferent”. Serà, ha dit, “una Diada de tots i per a tots”, amb el mateix “caràcter pacífic i multitudinari d’aquests darrers anys”.
 
“Cap demòcrata pot obviar aquest clam pacífic”

Davant d’aquestes mobilitzacions multitudinàries, Artur Mas ha remarcat que “sempre cal prendre nota de la veu de la ciutadania, però quan aquesta és persistent i constant, malgrat que alguns vulguin seguir-la ignorant, el seu reclam es fa inajornable”. Per això, ha fet notar que “cap representant institucional, cap demòcrata, pot obviar aquest clam pacífic i té la responsabilitat de trobar la forma perquè pugui expressar-se democràticament”.
 
En aquest context, el president Mas ha qualificat de “greu” que, “apel·lant a la  Constitució i a l’esperit del 78, es menystingui, es tergiversi i fins i tot s’ofengui la voluntat de molts catalans de votar per decidir el futur polític del país; i es negui de manera tan interessada com barroera, la nostra condició de nació”.
 
Durant la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha recordat la primera llei que va aprovar el Parlament de Catalunya, el juny del 1980, en la qual es declara Festa Nacional de Catalunya l’onze de setembre. El president ha citat un fragment de la llei on es diu que “el poble català en els temps de lluita va anar assenyalant una diada, la de l’onze de setembre, com a festa de Catalunya”. El Parlament va votar aquesta llei per unanimitat, “recollint allò que la nació molt majoritàriament ja havia assumit”, ha subratllat Artur Mas.
 
El president ha volgut recordar aquesta llei fent notar que fa 35 anys totes les formacions polítiques del Parlament, “amb el record encara viu de la foscor de molts anys de dictadura, no tingueren problemes a reconèixer el que avui els seus successors estan negant”.
 
Artur Mas ha clos el seu missatge desitjant a tothom “una feliç Diada”, amb “la mirada posada en el nostre present, dur i apassionant; un present que ens interpel·la i ens posa a prova constantment; i amb la mirada posada sobretot en el nostre futur, en els més petits i els més joves, i en els que han de venir”.
 
Així mateix, el cap del Govern expressa el seu desig que “Catalunya mostri al món la seva millor fesomia: convivencial i oberta, culta i cívica, compromesa amb la justícia, amant de la llibertat, i sensible i solidària amb el patiment i les esperances de tantes persones que es veuen forçades a creuar en aquest moment el pont de la mar blava mediterrània, fugint de la guerra i de la barbàrie, a la recerca d’un món més digne i millor”.