Absolt de lesions i desobediència a l'autoritat el director del Festival del Circ de Figueres

Matabosch era acusat de no fer cas a la Guàrdia Urbana i lesionar un agent

El jutjat penal número 1 de Figueres ha absolt Genís Matabosch, director del Festival del Circ de Figueres, del delicte de desobediència greu i d'una falta de lesions a un agent de la Guàrdia Urbana. El jutge encarregat del cas, Pablo Huerta, no considera provat que el passat 7 de maig, Matabosch desobeís les ordres dels agents ni que un d'ells resultés ferit per una maniobra intencionada.

El que es considera provat és que el dia dels fets Matabosch es trobava a l'interior del seu vehicle a la plaça del Gra entorpint la circulació de vehicles quan guiava un camió de gran tonatge per carregar la carpa de circ instal·lada a la plaça Catalunya. El ministeri fiscal demanava 10 mesos de presó. Els fets jutjats es van produir als volts de les 9 del matí del passat 7 de maig quan la Guàrdia urbana va tenir coneixement d'un col·lapse circulatori a la zona de la plaça Catalunya de Figueres.

En arribar al lloc dels fets, els agents van comprovar que l'origen del problema era un camió de gran tonatge que s'havia quedat encallat al gir de la plaça del Gra amb el carrer de la Rutlla que estava afectant la circulació a tota la zona. El camió, que no tenia l'autorització per circular pel centre de la ciutat, seguia el cotxe del director del Festival del Circ de Figueres, Genís Matabosch, que li feia de guia per arribar a la plaça Catalunya i, allà, carregar part de la carpa de circ instal·lada durant les Fires i Festes de la Santa Creu.

Segons la versió dels agents, quan van demanar a Genís Matabosch que retirés el vehicle per restablir la normalitat en la circulació, aquest es va negar en diverses ocasions accelerant i frenant contínuament el vehicle. Després de reiterats intents perquè deposés la seva actitud, un membre de la Guàrdia Urbana va intentar obrir la porta del turisme per tal d'indicar a Matabosch que baixés del vehicle i així poder alliberar l'obstacle de la via. Va ser en aquest moment quan l'agent va resultar ferit al braç.

El ministeri fiscal demanava deu mesos de presó com a autor d'una falta de lesions, una multa, el pagament de les costes processals i una indemnització de 175 euros per a l'agent. La sentència no és ferma i es pot interposar recurs d'apel.lació.

publicitat