Llach diu ser 'mig de la CUP' però assegura que es veu 'més rendible' a Junts pel Sí

El candidat retreu a Iglesias que posi CDC i PP al mateix sac

El cap de llista per Girona de Junts pel Sí, Lluís Llach, ha admès que és "mig de la CUP" però ha assegurat que es veu "més rendible" a la candidatura de Junts pel Sí. "Tinc 67 anys, tinc pressa i vaig per feina", ha etzibat.

En declaracions aquest dimecres a Rac1, Llach també ha retret al líder de Podem, Pablo Iglesias, després que fa uns dies va equiparar CDC i PP pels casos de corrupció. "Si té obsessions sexuals amb Mas, que les arregli amb un psicòleg", ha dit el cantautor.

D'altra banda, el cap de llista per Girona de Junts pel Sí ha carregat severament contra les declaracions que va fer aquest dimarts el ministre de Defensa, Pedró Morenés, en què va amenaçar de fer actuar l'exèrcit a Catalunya després del 27-S. "El PP vol que tot es tensioni perquè els ciutadans espanyols vegin normal la reacció de l'Estat i a Catalunya agafem por", ha assenyalat Llach, que ha afegit: "Si entressin els tancs, els hi portaríem termos de cafè amb llet, pobrets. Continuaríem somrient perquè seria una cagada impressionant que ens il·luminaria el camí", ha sentenciat.


Llach també ha criticat l'expresident espanyol Felipe González, amb la polèmica que ha generat per la carta d'El País' i l'entrevista a La Vanguardia. "És el manipulador esquerranós més important de la transició", ha afirmat. "És com una guineu que fa pudor, però és molt llesta. És evident el que diu a l'entrevista", ha afegit Llach. El cap de llista de Junts pel Sí també ha replicat a González que "ell és qui comença a desmuntar l'estat de les autonomies i instal·la un nepotisme a l'Estat espanyol des de l'esquerra".