La Diputació de Girona hauria pagat quatre màsters d'ESADE a càrrecs de confiança

El president de l'ens ha obert un expedient per esclarir els fets

L'organisme de salut pública de la Diputació de Girona (Dipsalut), hauria pagat fins a quatre màsters d'ESADE a quatre càrrecs de confiança nomenats per diversos partits polítics segons ha avançat avui Cadena SER.

Aquests estudis, que tenen un cost de 16.000 euros cadascun, són màsters en Direcció Pública i una vegada finalitzats van deixar la Diputació. Assenyalen a Natàlia Alcalde que després del seu pas per l'organisme va entrar a treballar a l'Ajuntament de Blanes i Marc Alabart, el qual ara forma part de la direcció de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Les altres dues persones que també haurien fet aquest màster pagat per la Diputació de Girona són Jordi Brunet, actual funcionari de Dipsalut i Àfrica Masó, que enp rimer lloc ocupava un càrrec de confiança a Dipsalut i ara ho fa a la Diputació.

L'emissora apunta que, segons la documentació consultada, l'actual president de Dipsalut i alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CDC) i el seu antecessor ex alcalde de Blanes, Josep Marigó (PSC), van signar els decrets corresponents per tal de permetre destinar aquests diners per pagar els estudis als quatre càrrecs de confiança que aleshores formaven part del personal eventual de Dipsalut en el que seria una pràctica irregular.

Per tots aquests fets, el president de la Diputació de Girona, Pere Vila (CDC), ha manat al president de Dipsalut que obri un expedient i elabori un informe per aclarir si aquestes aportacions econòmiques s'ajusten a la normativa. En cas de no ser així, s'obligaria als quatre ex càrrecs de confiança a retornar l'import total dels màsters.