La policia s'enduu material del domicili de l'acusada de captar jihadistes a Figueres

L'escorcoll ha durat més de set hores i s'ha fet en presència de la detinguda

Després de més de set hores d'escorcoll, agents de la policia espanyola han sortit de l'edifici del carrer Cresques Elies de Figueres (Alt Empordà) passades les tres de la tarda amb nombroses caixes amb la documentació comissada a la casa de la detinguda. La jove, que ha estat present durant l'escorcoll, ha sortit poc després de l'immoble amb la cara tapada i custodiada per diversos agents.

La detenció de la jove s'ha produït fruit de l'estudi i anàlisi dels efectes intervinguts a Ayoub Motchou, detingut el 4 d'agost a Stuttgart en una operació conjunta amb la policia alemanya. Segons fonts de la investigació, es dedicava, entre d'altres, a l'enviament de combatents, a facilitar contactes i rutes segures en els viatges cap a les zones sota control de l'organització de l'Estat Islàmic, a més de dur a terme una activitat d'assessorament a membres actius de l'organització terrorista jihadista sobre les mesures de seguretat que havien d'adoptar en el seu itinerari.

A més, tenia una activitat i control en les xarxes socials en què interactuava amb individus de perfils radicals afins a la seva ideologia amb l'objectiu també d'establir una xarxa de suport i col·laboració amb el DAESH. Segons el Ministeri de l'Interior, amb aquesta detenció s'ha aconseguit neutralitzar una cèl·lula molt activa en les seves funcions de publicitar la ideologia de l'organització DAESH per captar nous combatents.

Dissabte, la policia espanyola també va detenir a Gandia una altra jove, marroquí i de 18 anys, per fer proselitisme i apologia del terrorisme jihadista a través de les xarxes socials, i intentar reclutar dones per engrossir les files del DAESH. L'arrestada estava preparant la seva imminent fugida a Síria.


La detinguda i la seva família feien vida "normal"

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, s'ha desplaçat fins al lloc de l'escorcoll per conèixer més detalls de l'operació. "El dispositiu ha començat a dos quarts de nou del matí amb un secretisme important", ha relatat Felip que ha afegit que "tot apunta" que la detinguda és la mateixa noia que el març passat també va ser detinguda per la policia i que el jutge va deixar en llibertat.

L'alcaldessa també ha confirmat, basant-se en la informació dels veïns, que la jove tenia relació amb el detingut a Stuttgart arran d'una operació conjunta amb la policia alemanya el 4 d'agost passat. Segons Felip, "els veïns ens han explicat que el noi havia viscut aquí i que eren amic; es podria confirmar que hi havia una relació". Cal recordar que aquesta detenció ha vingut arran de l'estudi des objectes intervinguts a l'home d'Sttutgart. Les proves analitzades han portat de nou a la policia a detenir la jove. Sembla ser que la jove no és nascuda a Figueres i que va arribar a la ciutat quan era petita.

Preguntada per la situació personal de la jove, Felip ha respost que tan la detinguda com la seva família "treballen amb una normalitat absoluta". De fet, la detinguda és dependenta en una farmàcia de Figueres i la germana treballa en una botiga. "La família és absolutament normal i integrada", ha assenyalat Felip que ha afegit que aquesta segona detenció "sorprèn" i a la vegada és "desencoratjant".

publicitat