Girona acull una família de refugiats sirians i espera l'arribada de dues més

L'alcalde de la ciutat assenyala que des del món local cal donar "una resposta conjunta i contundent"

Girona es suma al grup de ajuntaments catalans que han decidit obrir les seves portes i acollir refugiats sirians desplaçats a causa de la guerra. Mitjançant el programa de suport de la Creu Roja als refugiats de guerra, el consistori ha facilitat a una família siriana un habitatge d'urgència i ja està gestionant dues peticions més.

L'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, ha remarcat que des del món local cal "donar una resposta conjunta i contundent a aquesta necessitat". "Hi ha una demanda clara de la ciutadania", ha assenyalat.

Des de l'Ajuntament de Girona avancen que la setmana vinent convocaran una reunió amb tots els grups municipals per plantejar la demanda d'asil de refugiats. "Girona ja està acollint en un pis municipal una família siriana derivada de Creu Roja i encara esperem que n'arribin un parell més", ha comentat Puigdemont. Des del consistori han deixat clar que els tràmits s'han fet a través de la intermediació d'aquesta organització internacional i seguint la "demanda" de la ciutadania.

D'aquesta manera, Girona es suma al grup de municipis com Olot que ja han expressat el seu compromís de fer tot el possible per ajudar en l'acollida de refugiats. Ahir mateix, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Olot, Josep Berga, va explicar que havien redactat una carta dirigida al president de la Generalitat, Artur Mas, on s'ofereixen i mostren la seva voluntat d'estar al costat dels més necessitats en aquesta crisi humanitària.