La nova temporada teatral de Figueres tindrà els monòlegs com a protagonistes

Les entrades aniran dels 10 als 12 euros

L'Ajuntament de Figueres ha presentat aquest matí la propera temporada de teatre, que tindrà lloc entre els mesos de setembre i desembre de 2015. Es podran veure prop d'una trentena de propostes teatrals, en una programació que inclou els concerts de Joventuts Musicals de Figueres i part de la programació de La Cate.

Un cop més, s'ha fet una categorització dels espectacles més destacats en excel·lents i estrella. En el cas dels excel·lents, que es fan al Teatre Municipal el Jardí, les obres amb aquesta etiqueta són La plaza del diamante (25 de setembre), interpretada per Lolita Flores; Recurso de Amparo (11 d'octubre), amb Amparo Moreno; Idiota (30 d'octubre), amb Ramon Madaula i Anna Sahun, o L'APM? Show (27 de novembre), a càrrec de dos còmics televisius com són en Peyu i l'Homo APM?.

Pel que fa als estrella, a la Sala La Cate, el primer arriba el 17 d'octubre de la mà de Mercè Arànega, que es posarà a la pell de Neus Català, l'última supervivent del camp d'extermini de Ravensbrück, a l'obra Neus Català, un cel de plom. L'altra proposta és una coproducció de l'Ajuntament de Figueres i la productora Bohèmia's, on actua l'actriu figuerenca Àngels Bassas, Ciara (23 octubre). Petits Monstres (31 d'octubre), dirigida per Marilia Samper; El Pillo (6 de novembre), amb Marcel Tomàs, i El bon lladre (11 desembre), amb Josep Julien, completen les obres d'aquesta categoria.

L'Ajuntament segueix amb la mateixa línia de preus, amb un cost de 12 euros una entrada per a un espectacle excel·lent i de 10 euros per a un estrella. També es conserva l'oferta del pack d'una proposta excel·lent més una d'estrella per només 18 euros. La venda d'entrades començarà demà dijous de 19 a 21 hores a la taquilla del Teatre el Jardí i, a partir de les 19.30 hores, venda online a www.figueresaescena.com.

A la presentació també s'ha presentat la programació infantil, que inclou tres espectacles: Els tres óssos (4 d'octubre), amb la Cia. L'Estaquirot, una de les més veteranes de Catalunya; La Castanyera i els seus secrets (25 d'octubre), amb la Cia. Fes-t'ho com vulguis - aquest dia s'aprofitarà per celebrar la castanyada -, i La veritable història d'en Cagallufes (29 de novembre), de la Cia. Patawa.

Joventuts Musicals de Figueres, encarregats de la programació musical de la temporada, ha parlat dels quatre concerts que ha programat: Threejay Trio (2 d'octubre), jazz; Frames Percussion (16 d'octubre), música contemporània amb percussions; Noelia Rodiles (13 de novembre), clàssica, i per últim la cantant d'arrel Judit Neddermann (20 de novembre). Remarcar que aquesta temporada els concerts es faran els divendres a les 21 hores a l'Auditori Caputxins.

Per últim, s'ha presentat la Campanya de Teatre Amateur que es farà a la Sala La Cate els dies 18, 19 i 20 de setembre, amb tres propostes teatrals: Infideliti (divendres 18), Ingrid (dissabte 19) i Art (diumenge 20).

publicitat