Figueres i el Consell Comarcal acorden tirar endavant el projecte de la nova protectora d'animals

El nou centre rebrà finançament dels dos ens

L'Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà s'han compromès a redactar el projecte executiu de construcció d'un Centre d'Acollida d'Animals de Companyia supramunicipal que substitueixi l'actual Protectora de Plantes i Animals de Figueres, en funcionament des de fa 70 anys i totalment saturada amb més de 250 gossos i 100 gats.

Així ho van acordar el passat 24 d'agost l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el president del consell, Ferran Roquer. El nou centre, que serà gestionat pel consell, es finançarà amb recursos d'ambdues institucions ja que l'actual, que rep 20.000 euros anuals de l'ajuntament, acull animals de tota la comarca.

Els problemes d'espai de la Protectora d'Animals i Plantes de Figueres s'arrosseguen des de fa anys. Els seus responsables afirmen que cada any passen per les seves instal·lacions més de 900 animals i que la saturació s'ha fet insuportable.

De fet, el centre, un dels millor considerats de l'estat espanyol, té pendent actualment un expedient sancionador de l'Ajuntament de Figueres que els obliga a pagar una multa de 12.000 euros i a tancar una part de les seves instal·lacions per superar els decibels permesos.

Aquesta sanció del passat mes de març, fruit d'una denúncia de veïns propers a la protectora, que encara no ha estat executada, va posar sobre la taula la necessitat d'abordar l'ampliació del centre de forma urgent per garantir l'acolliment dels animals abandonats al conjunt de la comarca i minimitzar les afectacions per sorolls als veïns.

publicitat