Figueres ja permet pagar la zona blava i verda amb una app per a smartphones

El programari porta per nom 'Whoosh!" i es per iOS i Android

L’Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) ha presentat Whoosh!, una APP, posada a disposició dels ciutadans a través de Fisersa, que permet fer el pagament de la zona blava i la zona verda des del mòbil. En el moment que es fa el pagament des de l’aplicació, els vigilants reben la matrícula del cotxe per poder controlar els canvis en el temps d’estacionament.

Woosh!, que es pot descarregar des d’avui mateix a Google Play i App Store de forma gratuïta, permet ampliar el temps d’aparcament sense la necessitat de buscar un parquímetre per treure un tiquet, pots fer la gestió des d’on sigui a través del mòbil. A més, deu minuts abans de finalitzar el temps d’estacionament, l’aplicació t’envia una notificació per avisar-te. S’hi poden registrar tantes matrícules de cotxe com es vulgui, modificar-les o bé canviar el compte bancari, i també dóna l’opció de poder consultar l’historial de despeses.

L’empresa que ha dissenyat l’aplicació és la mateixa que es va encarregar de proveir els nous parquímetres l’octubre de 2014. A la contractació dels nous parquímetres també hi anava inclosa l’aplicació de manera totalment gratuïta.

El conseller-delegat de Fisersa, Manuel Toro, ha explicat que “aquesta mesura, la qual recorda a les mesures d'informatització de documentació que va dur a terme l'Ajuntament als anys 90, ara es fa amb la digitalització i l'eliminació de paper de la zona blava, però també per estalviar temps als usuaris, que no hauran de buscar ni desplaçar-se fins al parquímetre”.

La campanya informativa es durà a terme aquesta setmana en comerços, a través de dos informadors que estaran pel centre de la ciutat i també amb flyers que es distribuiran en els parabrises dels cotxes.

publicitat