Rajoy, Sáenz de Santamaría i tres ministres desembarcaran a Lloret a l'escola d'estiu del PP

Els nacionalistes espanyols volen fer front a la independència

Andrea Levy ha comparegut aquest dilluns davant els mitjans de comunicació a Madrid per explicar els trets més importants de l'Escola d'Estiu del Partit Popular a Lloret de Mar. Una intervenció que ha servit a la vicesecretaria popular per anunciar la presència del president del govern espanyol, Mariano Rajoy; la de la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, i la dels ministres de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, del d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, i del de Sanitat, Alfonso Alonso.

Rajoy intervindrà a l'acte de cloenda del conclave popular el pròxim dissabte dia 5 acompanyat del candidat popular a les eleccions del 27 de setembre, Xavier García Albiol. La vicepresidenta espanyola ho farà dijous a la tarda en una taula rodona que versarà sobre la manera d'enfortir "les institucions constitucionals" i cóm dotar-les d'una major "qualitat democràtica".

Els ministres de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, i el de Sanitat, Alfonso Alonso, desfilaran també entre dijous i divendres per participar en diferents taules sobre la cultura, la seguretat i la solidaritat.

A banda dels representants del govern espanyol, els principals dirigents del Partit Popular també es desplaçaran fins a Lloret de Mar per intervenir en aquesta Escola d'Estiu. Entre els que hi passaran, hi ha la secretaria general, María Dolores de Cospedal; el portaveu del grup popular al Congrés, Rafael Hernando o el vicesecretari de política social, Javier Maroto. L'esdeveniment també comptarà amb la presència de representants d'entitats d ela talla de Societat Civil catalana.

El PP diu que Mas no encapçala la llista de Junts pel Sí perquè ha de tapar "un 3% de vergonyes"

La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, també ha aprofitat la compareixença davant els mitjans d'aquest dilluns per carregar contra Convergència i contra el president del Govern assegurant que Artur Mas no encapçala la llista de Junts pel Sí perquè ha de tapar "un 3% de vergonyes".

Levy també ha acusat Mas de fer un ús partidista de les institucions catalanes i lamenta que hagi convocat la diputació permanent del Parlament de Catalunya per explicar la convocatòria electoral del 27-S i no per explicar "els dubtes sobre el finançament de CiU".

Així mateix, ha demanat als integrants de la candidatura independentista que "deixin de tapar les vergonyes de Convergència i les de Mas" i que també donin explicacions sobre "si a Catalunya s'havia de passar per la seu de Convergència per fer negocis".