Primer pas per modernitzar la incineradora de Campdorà, a Girona

L'ajuntament licita per 8470.000 euros un sistema automàtic per mesurar les emissions de la xemeneia

L'Ajuntament de Girona ha licitat per 847.000 euros el subministrament i la instal·lació del sistema automàtic de mesura d'emissions de la xemeneia de la incineradora de Campdorà. Aquest serà el primer pas per modernitzar les instal·lacions -que tenen més de 30 anys- i adequar-les a la normativa actual. En total, el projecte de millora de la planta té una inversió de 27,3 MEUR.

Els diners d'aquesta obra provenen d'una subvenció de 6,6 MEUR que l'Agència Catalana de Residus va atorgar a l'ajuntament al gener. Aquesta subvenció té com a objectiu sufragar les actuacions més prioritàries. Properament es farà també el desmuntatge de l'antiga xemeneia, el fossat, els forns o la caldera, entre d'altres.

La licitació d'aquest sistema és el primer pas per modernitzar aquestes instal·lacions, que tenen ja superen els 30 anys. Les ofertes es poden presentar fins al 21 de setembre i el termini màxim previst per al subministrament i la instal·lació dels equips requerits és de 12 mesos.


La partida destinada al subministrament i instal·lació dels analitzadors de xemeneia que ara es licita forma part de la subvenció de 6,6 MEUR atorgada per l'Agència Catalana de Residus (ARC) a l'Ajuntament de Girona. Aquests diners han de servir per pagar les actuacions considerades com a prioritàries, com són els mateixos analitzadors, el desmuntatge de l'antiga xemeneia, el fossat, els forns o la caldera, entre d'altres.

El nou sistema serà redundant, de manera que si l'equip principal té una avaria o requereix un temps d'aturada per manteniment, es posarà en funcionament de forma ràpida i fiable el sistema auxiliar. Els treballs es realitzaran sobre una instal·lació existent que haurà de romandre en servei durant l'execució de l'obra, garantint la mínima afectació sobre aquesta i possibilitant el canvi del sistema antic al nou en el menor temps possible.

El regidor de Sostenibilitat, Carles Ribas, ha recordat que la modernització de la planta de Campdorà és una de les principals inversions que afronta la ciutat en aquest mandat i que al finalitzar les obres Girona disposarà d'un "equipament adaptat per al segle XXI, que permetrà la màxima eficiència per convertir un residu en un recurs".

La propera licitació serà l'enderroc parcial de l'antiga xemeneia que es troba actualment fora de servei, reduint considerablement l'impacte visual.