La Guàrdia Civil agafa de l'Ajuntament de Figueres l'expedient de la piscina municipal

L'alcaldessa de la ciutat, Marta Felip, assegura que no s'ha comès cap il·legalitat

Després de més de tres hores d'escorcolls, la Guàrdia Civil ha sortit passades la una del migdia de l'Ajuntament de Figueres amb diverses caixes de documentació que, segons l'alcaldessa de la ciutat, Marta Felip, contenien l'expedient de construcció de la piscina descoberta municipal, adjudicada l'any 2009 a l'empresa Teyco.

Felip, tot i assegurar que no s'ha comés cap il·legalitat i que l'expedient es va tramitar seguint el procediment establert, ha lamentat l'espectacle "mediàtic" que s'ha muntat a la porta del consistori.

Els escorcolls s'emmarquen dins la segona fase de l'operació 'Petrum', que investiga el pagament de comissions del 3% des de la constructora Teyco a la fundació de CDC, Catdem.

L'escorcoll a l'Ajuntament de Figueres ha començat quan faltaven pocs minuts per a les 10 del matí. Tres agents de la Guàrdia Civil i una secretària judicial han entrat al consistori per reclamar l'expedient de construcció de la piscina descoberta municipal, adjudicada a l'empresa Teyco el 2009 quan l'actual conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, era l'alcalde de la ciutat. A les portes del consistori s'han quedat dos agents més durant les més de tres hores que ha durat l'operatiu.

L'escorcoll s'ha allargat fins poc després de la una del migdia quan el grup d'agents enviats pel jutge del Vendrell que instrueix el cas han abandonat les dependències de l'ajuntament amb diverses caixes de documentació que han carregat en un cotxe policial.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha assegurat que tot i que l'empresa Teyco també va construir la segona fase de la remodelació del Convent dels Caputxins, adjudicada el 2012, la Guàrdia Civil només ha requerit un expedient. Felip ha explicat que l'escorcoll s'ha allargat molt perquè per aconseguir tota la documentació han hagut de recórrer els departaments de contractació, urbanisme i tresoreria.


Felip ha deixat clar que no temen incórrer en cap irregularitat perquè l'expedient es va tramitar correctament. Amb tot, ha reconegut que no "és agradable" viure episodis "mediàtics" com els d'aquest matí que al final acaben amb l'obertura d'un expedient. De fet, Felip ha reconegut que els alcaldes catalans ja s'han acostumat en els darrers anys a actuacions d'aquest tipus, especialment en períodes preelectorals, i que avui "li ha tocat el torn a Figueres".

L'escorcoll d'aquest divendres al matí s'emmarca dins la segona fase de l'operació 'Petrum', que investiga el pagament de comissions del 3% des de la constructora Teyco a la fundació de CDC, Catdem. A banda de l'Ajuntament de Figueres, la Guàrdia Civil ha escorcollat pràcticament de manera simultània la seu de Catdem a Barcelona, el domicili de l'extresorer de CDC, Daniel Osácar, i els ajuntaments de Sant Cugat, Lloret de Mar i Sant Celoni.

publicitat