La Guàrdia Civil registra els ajuntaments de Figueres i Lloret per suposades comissions a CDC

L'actuació s'emmarca dins l'operació Petrum

Agents de la Guàrdia Civil acompanyats per membres de la Fiscalia Anticorrupció han entrat aquest matí a l'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) i al de Lloret de Mar (Selva) en una acció més dins de l'operació 'Petrum' que cerca vincles entre una suposada comissió del 3% a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) per part d'empreses adjudicatàries de contractes fets per consistoris.

En el cas del consistori altempordanès els agents han fet entrada quan passaven pocs minuts de les deu del matí.

El titular del jutjat número 1 del Vendrell ha pres aquestes mesures a petició de la Fiscalia Anticorrupció, la qual sospita de l'empresa Teyco -propietat de la família Sumarroca-, hauria pagat un 3% a canvi de rebre adjudicacions públiques. Aquesta quantitat s'hauria pagat a la fundació de CDC, creant-se una suposada 'caixa b'.

Amb tot, l'instructor també ha ordenat l'entrada als ajuntaments de Torredembarra, Sant Celoni i Sant Cugat del Vallès a més dels dos gironins.

L'operació, denominada 'Petrum' i que es troba sota secret de sumari, és una derivada del cas Innova i està tutelada pel Jutjat d'Instrucció número 1 del Vendrell. En concret, s'investiga un presumpte cas de delictes contra l'administració pública, blanqueig de capitals i organització criminal.

Una de les primeres detencions en territori gironí fou la del gerent de la gestoria Asemges de Palafrugell (Baix Empordà), Marià J. P. A. el matí de 23 de juliol, quan agents de la Guàrdia Civil van anar fins a casa del gerent i se'l van endur fins a la gestoria, situada al centre de Palafrugell, al carrer dels Valls número 20. Mentre feien quedar els treballadors fora de l'empresa, la Guàrdia Civil va escorcollar la gestoria, amb la presència del detingut, fins a la una del migdia.

publicitat