Una jove i un menor detinguts per robatoris violents en comerços de Girona

La detinguda ja es troba en llibertat amb càrrecs

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir el dia 19 d’agost, a Girona, un menor d’edat i una noia de 26 anys, de nacionalitat veneçolana i amb domicili desconegut, com a presumptes autors de dos robatoris amb violència i intimidació.
 
Pels volts de les cinc de la tarda del dia 19 d’agost una patrulla de paisà va ser requerida per adreçar-se a una botiga de roba del carrer Bisbe Lorenzana, ja que el vigilant privat tenia retinguda una noia per un furt.
 
Quan els agents van arribar al comerç van constatar que una noia havia fet saltar l’alarma i havia intentat sostreure de la botiga amb unes sabatilles de 26 euros dins la seva bossa de mà. La jove va empentar fort al vigilant en el moment en què li va intentar impedir.
 
Els mossos la van detenir per un presumpte delicte de robatori amb violència i intimidació.
 
La detinguda, sense antecedents, va passar el dia 20 d’agost a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
 
Pels volts de les vuit del mateix dia els mossos van rebre l’avís per adreçar-se a un centre comercial de la ciutat situat a la carretera de Barcelona ja que els vigilants de seguretat tenien retinguda una persona que havia intentat fer un furt.
 
Quan agents uniformats van arribar al comerç van constatar que dos menors havien accedit a l’interior del centre i un d’ells s’havia amagat una càmera pneumàtica de bicicleta sota els pantalons per tal de furtar-la.
 
En sortir de la línia de caixa els vigilants privats els van requerir, i un dels menor els va entregar l’objecte sostret però va voler marxar a la força. En aquest moment el menor va respondre amb violència i els agents el van retenir fins l’arribada dels mossos que el van detenir per un robatori amb violència i intimidació.
 
El menor serà citat properament per comparèixer davant la Fiscalia de Menors de Girona.