Arrenca la 15ena edició del FITAG

Del 24 al 19 d'agost Girona serà la capital del teatre amateur

La companyia Quantus Teatre de Lloret de Mar va donar ahir al vespre el tret de sortida a la quinzena edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) al Teatre Municipal, amb l’espectacle Lisístrata.
 
Martí Peraferrer, com a director del FITAG, va voler agrair la complicitat que tenen amb el Festival els grups de teatre amateur de les comarques gironines i el recolzament que la proposta té de la Diputació de i de l’Ajuntament de Girona. Peraferrer va explicar que el Festival "és una qüestió d’il·lusió, esperit, força" i va remarcar la generositat que els actors de teatre amateur de voler compartir aquests dies de teatre.
 
El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, va definir el FITAG com un festival que porta a Girona el millor teatre amateur d’arreu sense oblidar el desig de potenciar els grups amateurs gironins.

El president de la Diputació ha incidit en el fet que "la Diputació aposta fermament pel Festival perquè reflecteix la nostra diversitat, l’emprenedoria cultural que reneix constantment a casa nostra amb una voluntat ferma d’excel·lència, un motor de creativitat constant".
 
Al seu torn, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va afirmar que "és un honor per Girona, hostatjar un esdeveniment consolidat en l’escena internacional del teatre amateur, com FITAG".
 
Durant cinc dies, Girona es converteix en la capital mundial del teatre amateur, en la qual la convivència, la representació d’obres i les jornades de debat i diversió componen l’agenda del Festival. Del 24 al 29 d’agost, vint-i-sis companyies de teatre (deu de les quals de les comarques gironines) oferiran una trentena d’espectacles que es duran a terme a Girona en diversos espais: el Museu del Cinema, la sala La Planeta, el Teatre Municipal, el pati de la Casa de Cultura, el Pati de les Magnòlies i el Centre Cívic Barri Vell - Mercadal. Les companyies internacionals que enguany participen al FITAG provenen d’Israel, Mèxic, Cuba, Romania, Xile, la República Txeca i Andorra; les de l’Estat espanyol, de les Illes Balears, Astúries, Castella-la Manxa, Cantàbria, Navarra i la Comunitat Valenciana, i les de Catalunya, de Lloret de Mar, Sant Gregori, Blanes, Girona, Figueres, Bescanó, Barcelona, Celrà, Pineda de Mar, Olot, Arbúcies i Sant Pere Pescador.
 
En aquesta edició també destaquen dues coproduccions, una amb Israel i l’altra amb Mèxic. Es tracta de Mis mejores amigas, dirigida pel director israelià d’origen argentí, Efraïm Barkan, i Mazátzin, el hombre venado, obra de Josué Cabrera, director del Festival Internacional de Teatro Susana Alexander (FITSA), de la ciutat mexicana de Puebla.
 
A banda d’aquests espectacles, el FITAG també consta d’altres plataformes completament consolidades que tenen lloc al pati de la Casa de Cultura durant els dies que dura el Festival. Són el Petit FITAG, destinat als més menuts (27, 28, i 29 d’agost, d’11 a 13 h); l’espai El Galliner, en el qual els alumnes d’aquesta escola de teatre mostraran els seus treballs (26, 27, 28 i 29 d’agost, de 19.30 a 21 h) i el FITAG de Nits, un petit cabaret lúdic i festiu on es podran veure propostes de Miniteatre (26, 27, 28 i 29 d’agost, a partir de la 1 h de la matinada).