Dos denunciats per circular amb carnets de conduir falsos

Un tenia nacionalitat de Mauritània i el segon era ucraïnès

Agents dels Mossos d’Esquadra del Grup de Recerca i Documentació (GRD) de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van imputar, durant el mes d’agost, dos homes com a presumptes autors d’un delicte de falsificació de document públic. A més, a un d’ells també se li va imputar un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sense haver obtingut mai el permís de conduir.
 
El primer dels fets es remunta al passat 1 d’agost mentre agents de trànsit feien tasques de vigilància i control pel sector d’Olot on van aturar un turisme conduït per un home de 46 anys, de nacionalitat mauritana i veí d’Olot, que els hi va mostrar un permís de conduir italià. Davant dels dubtes sobre l’autenticitat del document, els agents van intervenir-lo i el van remetre al GRD per tal que el verifiqués.
 
El 12 d’agost, i un cop finalitzada la investigació, els mossos van determinar que era un document falsificat i que no constava que el conductor hagués obtingut mai el permís de conduir a l’estat espanyol. Per aquest motiu també se’l va denunciar penalment per conduir sense haver obtingut mai el permís.
 
D’altra banda, l’11 d’agost la Prefectura Provincial de Trànsit de Girona va sol·licitar als mossos la verificació del permís de conduir d’un home de 51 anys, de nacionalitat ucraïnesa i veí de Palafrugell (Baix Empordà), ja que havia sol·licitat el bescanvi d’un permís de conduir de Letònia.
 
El document va ser examinat per agents del GRD del Mossos i es va verificar que es tractava d’un document fals. Tanmateix van esbrinar que el permís fals havia  esta utilitzat per obtenir la targeta de conductor emesa per la Direcció General de Transport Terrestre.
 
Durant la investigació es va esbrinar que el denunciat hauria pagat uns 375 euros a una persona d’Alacant per obtenir el permís de conduir fals.
 
Ambdós imputats seran citats per tal de declarar sobre els fets davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona.