Paneque (PSC) proposa la creació d’una xarxa d’hidrants a les Pedreres de Girona

La socialista proposa crear plans d’ocupació per fer el manteniment i neteja de la zona

La portaveu del grup municipal del PSC a Girona, Silvia Paneque, lamenta la “poca celeritat” en l’actuació del govern de Carles Puigdemont de l’Ajuntament de Girona i retreu que s’hagi esperat fins aquesta setmana per reunir-se de manera formal amb les famílies afectades per l’incendi del Parc de les Pedreres. “La gestió de l’incendi per part del govern de l’Ajuntament de Girona hauria d’haver estat més ràpida i de proximitat a peu de carrer, tant a la tarda de l’incendi com en posterioritat al costat dels veïns", diu la socialista.

"L’equip de govern, a més, té el deure d’actuar de manera diligent en el manteniment i neteja de la zona per prevenir incendis i millorar l’estat actual de la zona, la qual és, gairebé en la seva totalitat, de titularitat municipal” ha afegit la portaveu socialista. L’Associació de Veïns de les Pedreres considera d’urgència la neteja del sotabosc i la retirada de runa, actuacions que requereixen la col·laboració indispensable dels veïns i les veïnes de Torre Gironella, Torre Alfons XII i disseminats de caputxins.

Paneque defineix dues mesures per reactivar la zona, mentre que recorda que queda pendent el desenvolupament del Pla Social que ha de complementar el Pla especial de les Pedreres.

La primera, que l’Ajuntament, tal com ha fet en altres plans previs, desenvolupi plans d’ocupació per la neteja i el manteniment de tot aquesta part boscosa de la ciutat, i que es doni prioritat a la contractació de veïns de la zona en situació d’atur.

La segona mesura és la creació d’una xarxa d’hidrants en col·laboració amb el servei d’emergències, semblant a la que van desenvolupar els governs socialistes a la Vall de Sant Daniel, sota la direcció de l’aleshores regidor Ponç Feliu. “Són treballs ja projectats que tenien com a objectiu promoure l'ús d’aquest sector com a zona de lleure, establir un sistema de protecció i prevenció contra els incendis i l’eliminació del sotabosc com a manteniment i sistema preventiu”, analitza Paneque.

En aquest sentit, Paneque recorda que entre el convent de Sant Daniel i la Font del Ferro es van adequar cinc punts d'aigua al mateix temps que es van fer algunes tales per adaptar els camins als camions de bombers. “Amb totes aquestes mesures adoptades i prestant una atenció especial al Pla social, les parts implicades en el desenvolupament del Pla Especial, es trobarien en una millor disposició per planificar els usos d’aquest espai”, conclou la portaveu del PSC.