Platja d'Aro adapta les seves platges per a persones amb mobilitat reduïda

S'han incorporat cadires ambfíbies, passeres, línies de vida i altres serveis

Les platges de la façana marítima de Platja d’Aro, consoliden i milloren aquest estiu les mesures d’accessibilitat que faciliten i garanteixen l’accés a la platja i al bany a les persones amb situació de mobilitat reduïda, en el marc del programa Fem Platja! de la regidoria de Serveis. Enguany s’han incorporat, sis Línies de vida -dues més que l’estiu 2014, davant de tots els llocs de socors-, un sistema de cordes a una alçada màxima de 1’40 metre, que faciliten l’entrada i sortida de l’aigua. També hi ha a les platges 18 passeres a la sorra (una més que ara fa un any), i es disposa de sis cadires amfíbies -una per a cada punt de socors i una per a la torre de vigilància-, i de diversos jocs de crosses amfíbies. Alhora, hi ha plataformes adaptades tant a les dutxes i com als rentapeus de la Platja Gran.

També hi ha dos mòduls de serveis públics adaptats (Passeig Marítim–C/ Miramar i davant Escola de Vela), i a més a més les dues guinguetes de restauració de Sa Conca i la situada a la zona de Cavall Bernat de la Platja Gran, disposen de serveis adaptats de caràcter públic per a persones amb mobilitat reduïda, que poden accedir-hi lliurament. Per a questes persones també hi ha aparcaments reservats en els principals carrers propers a les platges. Els membres del servei de salvament i socorrisme a les platges del municipi, format per un equip de 23 persones de Pro-Activa Salvaments Aquàtics, s’encarreguen de l’assistència a les persones que ho necessitin i durant la primera meitat de la campanya d’enguany (del 6 de juny al 31 de juliol) havien realitzat 79 serveis.

El programa Fem Platja! desenvolupa una tasca integral que va més enllà de la gestió de la neteja de la façana marítima, per integrar-hi també aspectes de qualitat, informació i seguretat, i mobilitza de manera permanent i diària un equip humà de 48 persones d’àmbits diversos -salvament i socorrisme, seguretat pública, informació o manteniment-, i un pressupost de 725.000 euros. El treball per aconseguir els màxims estàndards de qualitat és un dels seus principals objectius; i així Sa Conca, la Platja Gran, i Cala Rovira (i també l’espai de gestió privada, Port d’Aro) estan guardonades amb la Bandera Blava que concedeix la Fundació Europea d’Educació Ambiental (FEEE); alhora que també obtenen el certificat Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà. Simultàniament, les dues primeres també llueixen el distintiu Q de Qualitat Turística que concedeix el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, i el Camí de Ronda de S’Agaró el distintiu Itinerari Blau.