El Festival de Cap Roig bat el seu rècord de públic amb 44.743 espectadors

S'han exhaurit les entrades de 19 dels 23 espectacles

El Festival de Cap Roig clausura aquest dilluns al vespre la seva 15a edició amb el segon concert del músic Alejandro Sanz, després de donar el tret de sortida el passat 10 de juliol amb el concert de Sting. En total, el festival ha organitzat 23 concerts, que han tingut una afluència de 44.743 espectadors. Aquesta xifra suposa un nou rècord de públic, ja que l'any 2014 es van assolir els 43.232 espectadors.

L'ocupació als concerts també ha comptat amb un nivell molt elevat amb un 95,6% d'assistència. Dels 23 concerts programats, 19 van exhaurir les entrades de manera anticipada. Alguns dels noms més destacats del festival han estat Sting, Ben Harper, Tony Bennet&Lady Gaga i Alejandro Sanz.

El director general de la Fundació Bancaria 'la Caixa', Jaume Giró, ha destacat que l'edició del 2015 del Festival de Cap Roig ha suposat la "culminació de cinc anys d'intensa feina per situar l'esdeveniment com una de les cites musicals de referència a nivell europeu". Giró també ha assenyalat que l'increment del prestigi internacional "ha anat en paral·lel a un augment de la vinculació local del festival, amb una important contribució a la dinamització del teixit empresarial, tant a nivell d'impacte econòmic directe com en la projecció turística de la zona".

De la seva banda, el president d'Edicions Musicals Clipper's i director del festival, Juli Guiu, ha destacat que se sent un "privilegiat" per poder "reunir concerts irrepetibles en un espai únic com és Cap Roig". Entre els concerts destacats s'hi troba el de Tony Bennet & Lady Gaga, Sting, Ben Harper, Alejandro Sanz, Antonio Orozco, Pablo Alborán i els catalans Els Amics de les Arts, Blaumut o Mishima.

Concert solidari i públic infantil

L'organització considera un encert les innovacions introduïdes en la nova etapa del festival, sota l'organització de La Caixa, com la celebració d'un concert solidari. Aquest any s'ha programat la nit 'Oooh! Cap Roig', en la qual hi van participar grups vocals de referència de tot Catalunya, DeuDeVeu i InCrescendo, guanyadors del concurs 'Oh happy day'. Per cada entrada venuda, l'organització del festival aporta 2,5 euros a la Fundació Oncolliga de Girona.

La programació infantil també ha anat guanyant importància des que es va iniciar el Cap Roig Mini l'any 2013. En aquesta ocasió s'ha programat Peppa Pig i SP3.