La CUP de Girona impugnarà la contractació dels càrrecs de confiança

Consideren que no poden realitzar tasques directives tal i com pretén el Govern municipal

La CUP-Crida per Girona, ha anunciat que impugnarà la contractació de càrrecs de confiança per part de l’Ajuntament de Girona.

La formació, que ja va votar en contra del cartipàs que preveia aquestes contractacions, denuncia al seu entendre la irregularitat dels mateixos, ja que s’han previst per realitzar tasques directives de l’estructura administrativa municipal. La CUP assegura que la legislació vigent limita la contractació de càrrecs de confiança a tasques d’assessoria i explicita la prohibició de realització de tasques directives.

En aquest sentit, la CUP- Crida per Girona defensa el personal tècnic municipal i la contractació pública per a la realització de tasques directives a través de les vies previstes. Laia Pèlach, portaveu de la formació, ha criticat que a través d’aquesta fórmula s’estiguin col·locant a dit persones de partit i que en alguns casos no han acreditat ni experiència ni formació pels càrrecs que ocupen. Així mateix, la portaveu de la CUP denuncia que els diners destinats a càrrecs de confiança del Govern ha incrementat un 74% passant dels 276.119 euros anuals als 481.582 euros.