El castell de Montsoriu obrirà les portes per viure una 'Nit de Perseides'

S'han organitzat visites guiades fins la mitjanit

En el marc de les activitats que s’han programat durant l’estiu al castell de Montsoriu, el divendres 14 d’agost es farà la darrera activitat: Nit dels Perseids. Aquelles persones que ho vulguin podran veure les “ Làgrimes de Sant Llorenç” des del castell de Montsoriu. Per això, s’han organitzat visites guiades a partir de les deu vespre i està previst que s’allarguin fins a la mitja nit. Totes aquelles persones que hi participin gaudiran de la contemplació de la pluja d’estels des d’un entorn únic.
 
A les persones que vulguin apuntar-s’hi se’ls recomana que portin un lot per circular per alguns sectors del recinte. La visita els donarà l’oportunitat de conèixer el castell d’una manera totalment diferent. Les reserves a aquesta activitat cal que es facin a www.montsoriu.cat (o bé a través dels següents telèfons: castell de Montsoriu: 972011960, Consell Comarcal de la Selva: 972842161- 972840908 o al Museu del Montseny, La Gabella). Aquesta última activitat està organitzada pels Amics del Castell de Montsoriu.
 
Paral•lelament, les persones que participin en aquesta Nit dels Perseids també tindran l’oportunitat de veure l’exposició “Armes d’assalt a l’edat mitjana”. Aquesta exposició està organitzada pel Museu Etnològic del Montseny i el Patronat del Castell de Montsoriu. A partir de la recerca i documentació històrica, l’exposició apropa els visitants al món de les armes de setge de mitjans del segle XIV, com les que segurament es van utilitzar en el famós setge de Montsoriu, entre 1367 i 1368. Així, es pot saber com s’atacaven i es defensaven els castells a l’edat mitjana. L’exposició s’ha pogut visitar durant tots els caps de setmana (divendres, dissabte i diumenge) dels mesos de juliol i agost, i ha permès comprovar el treball del mestre d’aixa Joaquim Coll ( Alma Cubrae) en la recreació de la imponent torre de setge (8 metres d’alçada), el fonèvol, la balista i la bombarda, entre altres.
 
Aquesta Nit dels Perseids posarà el punt final a les activitats que s’han programat durant l’estiu al castell de Montsoriu. Durant dos mesos, s’han organitzat diverses iniciatives que han intentat satisfer els públics de totes les edats: des d’activitats per a un públic més jove com el del concert del PopArb fins a una visita familiar, entre altres.

Amb un format totalment diferent, el Patronat del Castell i el Consell Comarcal de la Selva han programat diverses activitats durant tot l’estiu per tal d’aconseguir que Montsoriu sigui una visita obligada de tots els turistes que visiten la comarca.

Tot i ser el primer any i resta encara una activitat per realitzar les valoracions són positives i es preveu que de cara a l’any vinent s’hi organitzin més iniciatives d’aquest tipus.