Platja d'Aro finalitza les obres de renovació i ampliació de l'Oficina de Turisme

També està en funcionament la nova seu d’Acció Territorial

Les obres de millora de diverses àrees de l’Ajuntament ha culminat la fase inicial amb la reforma integral i renovació d’equipaments de l’Oficina de Turisme, de l’Oficina d’Atenció Ciutadana i dels espais de treball de la regidoria d’Acció Territorial i Medi Ambient. Els dos primers es mantenen a la planta baixa de la Casa de la Vila, però s’ha ampliat l’espai en 55 m2, ocupant l’antiga zona porxada, acció que també ha permès també renovar totalment l’entrada principal a l’edifici, millorant sensiblement l’accessibilitat al mateix. Les instal·lacions prioritzen, globalment els espais oberts, l’accés de la ciutadania a l’administració i els darrers equipaments tecnològics.

La reforma Oficina de Turisme, que renova la darrera intervenció efectuada l’any 2001, destina l’espai ampliat a zona per als usuaris de l’equipament, des d’on tenen accés tant al mostrador per ser atesos personalment, com als diversos materials informatius dels agents turístics públics i privats, a la zona de projecció audiovisual i a dos monitors d’autoconsulta amb connexió a internet, des d’on poden realitzar directament gestions diverses (reserves d’allotjament, compra d’entrades, etc.). També hi ha un monitor d’informació exterior en funcionament les 24 hores del dia. En un segon àmbit, més interior hi ha la zona de treball del personal tècnic, una sala de reunions i un espai d’emmagatzematge. Aquest equipament municipal està obert tots els dies de l’any -excepte quatre festius nadalencs- oferint 3.100 hores de servei amb una mitjana anual de 33.000 atencions personals.

Simultàniament, l’àrea tècnica d’Obres i Urbanisme s’ha traslladat fins a la planta superior de la Casa de la Vila, on fins fa uns mesos hi havia la sala d’actes de 193 m2. S’ha redistribuït un espai, inicialment diàfan, en una en una zona de treball amb diversos despatxos i sales de reunions, situant-los al perímetre de l’edifici per aprofitar al màxim la llum natural i afavorir la funcionalitat de l’espai central, destinat a l’atenció de la ciutadania. Aquest moviment ha fet possible que quedin alliberats els despatxos de l’Edifici del Banc de Madrid, on s’ha projectat l’adequació en sales de formació per a la regidoria de Promoció Econòmica, i també del Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro, on l’èxit de les seves propostes, malgrat les successives ampliacions, a voltes requereix de disposar d’espais alternatius.

La segona fase de les obres, que s’iniciaran després de l’estiu, preveuen l’adequació del petit espai polivalent que hi ha a la planta baixa de l’edifici en la nova sala d’actes i de plens, ampliant també l’espai a la zona porxada, dotant-la de mobiliari modular, de tecnologia audiovisual i d’accés independent en relació a la resta de l’edifici, per afavorir-ne al màxim la seva polivalència, més enllà de celebrar-s’hi els plens de la corporació. Aquest nou espai estarà president per un quadre de gran format, titulat Plenitud, obra d’Àlvar Suñol, que ha elaborat expressament en aquest espai i que es pot veure fins al proper 23 d’agost al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro, en el marc de l’exposició de l’artista, Passat i present 1954-2015. Les cinc intervencions a la Casa de la Vila tenen un pressupost de 226.000 euros.