Figueres decideix no incrementar l'IBI el 2016

Ha decidit no acollir-se a la revalorització cadastral

El govern de Figueres ha decidit no acollir-se a la revalorització del cadastre, fet que provocarà que no s’augmenti un 10% el rebut de l’IBI aquest 2016.


El Ministeri d'Hisenda ha deixat enguany en mans dels Ajuntaments la decisió d’acollir-se a la revalorització cadestral, obligatoria des de l’any 2012, i que l’Ajuntament de Figueres va compensar rebaixant el tipus per contenir la pujada de l’IBI que suposava aquesta revalorització.


El valor cadastral, que el determina la Gerència del Cadastre, depèn del Ministeri d'Hisenda, i es calcula en funció del valor del sòl i de la construcció. Enguany, el Ministeri d’Hisenda ha regularitzat més de 2.000 cadastres només a Figueres, revisió que ha afectat 50 municipis més de la província de Girona. Aquest fet ha provocat un augment notable d’aquest impost als propietaris afectats per les regularitzacions.


L’Alcaldessa de Figueres explica que s’ha pres aquesta decisió “perquè no es pot demanar als ciutadans que paguin més per l’IBI. Farem un esforç de contenció en el Pressupost de l’any 2016, però no volem apujar més aquest impost.”

Informació patrocinada per: