El Techno House Festival Montgrí compleix 15 anys amb nou format

Drumssound and Bassline Smith i Dub Elements són alguns dels que hi participen

El proper dissabte 15 d'agost Torroella de Montgrí (Baix Empordà) acollirà una nova edició del Techno House Festival Montgrí, que enguany  celebra el seu 15é aniversari. El festival començarà a les 23h i durarà 8 hores en les quals hi actuaran una vintena  d’artistes. L’entrada del festival tindrà un cost de 20 euros amb una consumició.

Al llarg d’aquests 15 anys de vida  el THFM  sempre ha  seguit  una  tendència de creixement tant en cartell,  com en nombre de públic i infraestructura.  Així, el que un dia va començar com una petita festa de poble,  ha acabat  consolidant-se com el festival de música electrònica més multitudinari i amb més anys d’història de  les comarques gironines.

A diferència de les edicions anteriors, i  en motiu de la commemoració del quinzè aniversari, la organització ha preparat un nou format de festival  amb una gran infraestructura i  muntatge espectacular. Com a novetat els  assistents  podran gaudir  de projeccions en 3D als escenaris , d’una decoració temàtica a tot el recinte, de  shows d'última generació amb efectes especials i de performances on apareixeran  criatures fantàstiques i éssers mitològics. Tota una maquinaria preparada per tal de crear un ambientació de màgia i fantasia que convertirà un cop més el THFM en un festival únic en la seva espècie.

Un any més el Techno House Festival Montgrí  ha aconseguit tenir un cartell farcit de d’artistes de primer nivell que han actuat als millors festivals del planeta.  Les actuacions es dividiran el dos escenaris, el primer que rebrà per nom Dreamland stage   on el techno, el minimal,  el house  el dance i l’EDM (  electronic dance music) seran els clars protagonistes,   i el segon anomenat Bass stage  on hi convergiran els diferents estils musicals derivats  del bass (dubstep, electro, drum’nbass, raggajungle).

Els cap de cartell del Dreamland stage són per una banda  Swanky Tunes, un trio  d’origen rus format al 1998 que s’han guanyat un lloc en les primeres files de l’escena house internacional, i per altra banda a trobem a Thomas Newson , un australià que amb només 21 anys és considerat  com un dels dj’s  d’ EDM amb més projecció. Tot i la seva curta edat Newson ja ha actuat als festivals més prestigiosos i ha compartit cabina i  col·laborat amb artistes de la talla de Avicci, Hardwell, Tiesto i Afrojack.  En aquest escenari també cal destacar la presència de Raul Mezcolanza, dj resident del prestigiós club ROW 14 que serà l’encarregat de posar el punt i final al festival a ritme de techno i minimal.

Com ja és  habitual  en les  ultimes edicions del THFM, el Bass stage  ha estat gestionat per la direcció del mític Blau Club. Els principals reclams d’aquest escenari són Drumssound and  Bassline Smith, un trio britànic  sempre  presents en el més alt de la llista de ventes de drum’n’bass al Regne Unit, Benny Page, considerat un dels màxims representants del raggajungle i creador d’himnes d’aquest gènere com el “turn the lights”, i Dub Elements, un duet sevillà que van ser els guanyadors dels Vicious Music Awards en la categoria del millor artista de  bass music al 2013 i  2014.